Haberler

Gürsel Tekin: CHP Olarak Şu Anda Yapmış Olduğumuz Son Derece Demokratik Bir Eylemdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP milletvekillerinin mecliste yemin etmemesi ile ilgili olarak, "CHP olarak şu anda yapmış olduğumuz son derece demokratik bir eylemdir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP milletvekillerinin mecliste yemin etmemesi ile ilgili olarak, "CHP olarak şu anda yapmış olduğumuz son derece demokratik bir eylemdir. Haklarımızı arıyoruz. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz" dedi.

Tekin, Tunceli'den karayoluyla geldiği Elazığ'da parti binasını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Tekin, Elazığ'da her ne kadar milletvekili çıkarmamış olsalar da uzun süredir ilk kez oylarını yüzde 100'ün üzerinde artırdıklarını kaydetti.

Tüm parti yöneticileri ve yetkililerinin yerel seçime kadar 81 ili gezeceklerini ifade eden Tekin, "Bundan sonra hepimiz milletvekili olmayan illerimizin milletvekili olacağız. En azından ben gönüllü olarak Elazığ milletvekili olmaya talibim, bunu bilesiniz" ifadelerini kullandı.

Tekin, çok zorlu bir seçim geçirdiklerini, ilk kez açıkladıkları projelerinin ne kadar doğru olduğunun çok kısa sürede fark edilmesinin zor olduğunu belirterek, "Önümüzdeki süreçte toplumun her kesimi projelerimizin ne kadar doğru olduğunu kavrayacaktır, ama zamanımız yoktu. Seçim arefesi olunca kısa süre içerisinde o da polemiklerle gitti. Aile sigortası, askerlik, taşeronla ilgili... İnanıyorum ki Türkiye bunun farkına varacaktır, bunu kavrayacaktır. Bizim de üstümüze düşen görev, bu projelerimizi 1 Eylül'den sonra sayın genel başkanımızın talimatıyla yarın seçim olacakmış gibi bunların hepsini anlatacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde inanıyorum ki önemli bir başarı elde edeceğiz" diye konuştu.

-CHP'NİN YEMİN ETMEMESİ-

Tekin, bir gazetecinin "Yemin kriziyle ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, kendilerinin krizin ana noktası olmadıklarını söyledi.

Tekin, şunları kaydetti:

"Biz CHP olarak şu anda yapmış olduğumuz son derece demokratik bir eylemdir. Haklarımızı arıyoruz. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Şunu da hatırlatmak istiyorum. Geçmiş dönemlerde hepinizin hafızasında vardır. Sayın Başbakan dahil olmak üzere AKP'nin bütün yetkilileri 7 yılını adeta yargıyla savaşır bir vaziyette geçirdi. Her yargı kararında onlara şiddetli tepki, hakaretler, hatta yandaş gazeteleri 'Kırılsın bu eller, kim bunlar, millet iradesinin üstünde olabilir mi?' diyenlerin bugün 'Yargıya saygılı olun, hukuka müdahale mi edelim?' diyerek iki yüzlülükten vazgeçmeleri lazım. O zaman ben sorarım. Daha tükürdükleriniz kurumadı. Dün öyle söyleyeceksiniz, bugün de bize 'yargıya saygılı olun' diyeceksiniz. "

Günümüzde bahsi geçen yargının Anayasa Mahkemesi olmadığını, tayin edilmiş 3 tane özel yetkili yargıç olduğunu belirten Tekin, şöyle devam etti:

"Şimdi böylesi bir hukuk sistemi olabilir mi? 2007'de farklı bir hukuk sistemi, 2011'de farklı bir hukuk sistemi. Bu insanlar 3 yıldır cezaevlerinde yatıyorlar. 3 yıldır 'Belgesini bulamadık' diyorlar. Bunun süresi nedir kardeşim? 30 yıl mı yani. Demokratik bir hakkımızdır. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu sadece milletvekilleri için geçerli değildir. Türkiye'de demokrasi ve özgürlükle ilgili CHP çok kararlıdır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Basın özgürlüğü olana kadar, üniversitelerde, sivil toplum örgütlerinde, sendikalarda... Daha dün 'ileri demokrasi' deyip bugün sendikaların hangi noktada olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bütün bunlarla ilgili CHP herkesin sesi olacak, herkesin sözcüsü olacak. "

Tekin, aynı gazetecinin "CHP'de olağanüstü genel kurul toplanıyor. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?" sorusuna ise "Hiç kurultay gündemimizde yok. Biz onunla meşgul değiliz" diye cevap verdi.

Tekin, "Kurultay olmayacak mı?" sorusuna, "Bilemiyorum. Olacaksa tabii bizim delegenin iradesine saygımız var. İmzalar gelirse elbette biz de gereğini yaparız. Ama inanıyoruz ki tabanımızın, örgütümüzün böyle bir talebi söz konusu değil?" diye cevap verdi.

-"KILIÇDAROĞLU OY KULLANACAK MI?"

Tekin, "TBMM toplanacak. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir açıklaması oldu. Oy kullanacağı yönünde. Yemin edilmeden oy kullanılması söz konusu mu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Hayır, oy kullanma açısından değil. Sayın Başbakan biliyorsunuz her seçim dönemi böyle bir balkon konuşması yapar, şirinlikler yapar. Üstünden daha 10 gün geçmedi. 10 gün sonra meydan okuyor. Sayın Başbakan unutmasın, o devlet olanaklarını kullanarak meydan okuyabilir ama biz hayatımızın her alanında faşizme karşı, gericiliğe karşı meydan okumuş insanlarız. Eğer bize karşı meydan okuyacaksa, sayın Başbakan yanlış adres arıyorsunuz. Bizi korkutamazsınız. Siz, basını, medyayı, iş dünyasını herkesi korkutabilirsiniz, ama korkutamayacağınız bir adres var o da CHP ve onun genel başkanı. Herkes haddini bilecek. Herkes demokrasi içerisinde. Biz meşru hakkımızı arıyoruz. Hiç kimsenin bunu küçültmeye, bunu eleştirmeye, bunu ötekileştirmeye hakkı yok. O yandaş medyaların köşe yazarlarına, hepsine hatırlatmak istiyorum, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını şiddetle eleştireceksiniz, 'olmaz böyle bir yargı' diyeceksiniz, onlara her türlü hakareti yapacaksınız ama buraya gelince bize yargıyı hatırlatacaksınız. Bu iki yüzlülükten herkesin vazgeçmesi lazım. Demokrasi herkese lazım. Onlara daha çok lazım olacak. "

-SİVAS OLAYLARI-

Tekin, 2 Temmuz tarihinin herkesin yüreğinin yandığı bir gün olduğunu söyledi. Bir tarafta Alevi Çalıştayı yapılırken insanların aylarca, yıllarca oyalandığını öne süren Tekin, "Öbür tarafta sizin tayin etmiş olduğunuz bir Vali, insanların acılarını dindirebileceği bir güne müsaade etmeyecek. Böyle bir ikiyüzlülük olamaz. Şiddetle kınıyorum. İnanıyorum ki herhalde bu karardan vazgeçmiştir. Bu saate kadar bilmiyorum ne oldu. Orada çok sayıda arkadaşımız var, genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız var. Elbette inanıyorum ki arkadaşlarımız orada gereğini yapacaklardır" dedi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title