Haberler

    Güriş Holding 14 megavat gücünde Espiye HES'i satın aldı

    Güncelleme:

    Yenilenebilir enerji sektörünün lider kuruluşlarından biri olan GÜRİŞ HOLDİNG, portföyüne GİRESUN'daki ESPİYE Hidro Elektrik Santrali'ni ekledi.

    Yenilenebilir enerji sektörünün lider kuruluşlarından biri olan GÜRİŞ HOLDİNG, portföyüne GİRESUN'daki ESPİYE Hidro Elektrik Santrali'ni ekledi. GÜRİŞ Holding yeni yatırımı ile birlikte hidroelektrik enerji santrali sayısını beşe yükseltirken, hidroelektrik enerji santrali yatırımlarının toplam kurulu gücünü 78,6 MW'a çıkardı.

    Son yıllarda enerji sektöründe yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren GÜRİŞ Holding, ESPİYE HES'i bünyesine kattı. Giresun il sınırlarında bulunan ESPİYE HES, 14,07 MW kurulu güce sahip ve yılda 57.500.000 kWh elektrik üretebiliyor. ESPİYE HES, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

    Ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışan GÜRİŞ; 162,3 MW kurulu gücüyle Türkiye'nin en büyük jeotermal santralinin yatırımcısı olarak yer alıyor. GÜRİŞ Holding 2000 yılından beri rüzgar enerjisi alanında da çözümler üretiyor. 263 MW kurulu gücüyle 4 adet rüzgar enerjisi santrali ile hizmete veren Güriş, bunlara ilave olarak, kurulu güç toplamı 391 MW olan 5 adet rüzgar enerji santralinin yatırımına devam ediyor. Jeotermal enerjideki yatırımlarına da aynı hızla devam eden GÜRİŞ Holding toplamı 100 MW olan 4 adet JES yatırımına da başladı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Giresun Espiye HES Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title