Haberler

Gürcistan Genç Kamu Görevlilerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneği’nin, yeni lider neslinin yetiştirilmesi girişimi çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Liderlik Eğitim Projesi kapsamında 24 Gürcistanlı kamu personeline eğitim programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın destekleriyle Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneği'nin, yeni lider neslinin yetiştirilmesi girişimi çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Eğitim Projesi kapsamında 24 Gürcistanlı kamu personeline eğitim programı düzenlendi.

TİKA desteği ile 2013 yılı itibariyle Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneği'nin, yeni lider neslinin yetiştirilmesi girişimi çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Eğitim Projesi hayata geçirildi. Söz konusu proje ile kamu görevlileri için eğitim kursu düzenlenmesi, pratik çalışmalar ve seminerler yoluyla mesleki niteliklerinin arttırılması amaçlandı.

Projenin ilk etabı, 14 Kasım 2013 tarihinde başlayarak Nisan 2014'te başarıyla tamamlanmıştı. Program çerçevesinde Gürcistan Hükümeti mensupları, Gürcistan'da görev yapan genç diplomatlar, kamu görevlileri ve sivil toplum temsilcilerinden seçilen ve 16 kursiyerden oluşan gruba geniş akademik bilgilerin aktarılması sağlanmıştı.

Eğitimin tamamlanmasıyla başarılı kursiyerlere TİKA ve Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneği (GFSIS) adına sertifikalar verilmiş, proje ile Türkiye ve Gürcistan arasında eğitim alanındaki işbirliği, Gürcü ve Türk akademik çevreleri arasında iletişim ağının güçlenmesi ve sürdürülebilirliğine katkı sağlanması hedeflenmişti.

Bu kapsamda başarılı sayılan programın ikincisinin de yapılması uygun görülmüş ve genç kamu görevlilerinin eğitim kursuna gösterdikleri büyük ilgiden dolayı ikinci aşamada katılımcı sayısı arttırılmış olup 175 istekliden 24 başarılı kamu görevlisi seçildi. Proje kapsamında toplam 55 ders 120 saatten oluşan eğitim kursu konuk konuşmacıların katılımları ile 7 ay sürecek. Eğitim programı Milli Güvenlik, Medya ve Topluma Etkisi, Nükleer Denge ve Soğuk Savaş, Diplomasi, Ekonomi, Dış Siyasetinin Oluşturulması, Siyasi İdeolojiler, Eski Sovyet Birliği Ülkeleri, Toplum ve Çağdaş Siyasetin Oluşması, Uluslararası Siyaset, Avrupa Birliği ve NATO, Liderlik (Örnek Çalışma: Atatürk), Strateji ve Güvenlik, Jeopolitik konularından oluşacak.

Söz konusu programın ikinci etabı düzenlenen törenle açıldı. Yeni eğitim dönemi açılışına katılan Türkiye Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, katılımcılara ve öğretim elemanlarına başarılar diledi. Programda ders verecek olan Gürcistan Büyük Britanya Büyükelçisi Revaz Gaçeçiladze, Atlantik Kurulu Başkanı Vasil Siharulidze ve Eski Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze ile GFSIS adına Nodar Harşiladze törende yaptıkları konuşmalarında TİKA'ya teşekkürlerini bildirdi. TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz ise, başarılı geçen ilk programının ikincisinin de yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title