Haberler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili Bursa'da

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Bursa'nın İnegöl ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Bursa'nın İnegöl ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Saakaşvili, " Gürcistan'ın kaybedecek tek bir vatandaşının olmadığını ifade ederek, "Biz iki gururlu cumhuriyetin temsilcileri, vatandaşlarıyız. Bizi doğru yoldan hiç bir zaman ayıramayacaklar" dedi.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ilk olarak Hayriye Köyü'ndeki Tiflis'ten arkadaşı olan müteahhit Ergun Atabey'in annesi Kuzu Atabey'i ve Hamidiye Mahallesi'ndeki Basri Yıldırım'ı ziyaret etti.

Daha sonra İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi, folklor ekibinin gösterisiyle karşıladı. Gençlerin danslarını keyifle izleyen Saakaşvili, daha sonra parkta kendisini bekleyen, İnegöl'de yaşayan Gürcülere seslendi. Konuşması sık sık tezahüratlar ve alkışlarla kesilen Saakaşvili, Gürcistan'dan selam getirdiğini ifade ederek, "Burası, bizim atalarımızın geldiği yere çok benzediği için benim uzun zamandır gelmeyi planladığım bir yerdi. Bu sadece bu coğrafyanın benzerliğinden değil aynı zamanda burası Gürcistan'ın kültürünü yaşatan çok önemli sembollerden biridir. Yüzyıllar boyunca Gürcistan'ı yakıp, yıkmaya çalışan düşmanları oldu. Gürcüler, 'Bundan nasıl korudu?' diye sorarsanız, bunun cevabı İnegöl'de saklı. Çünkü buradaki kültür muhafazası bunu çok iyi cevaplıyor. Eskiden yaşanan olayları, 103 yaşındaki ninemin ağzından dinlerken gözyaşlarına boğulmuştum. Bu insanlar, her zamankinden daha çok Gürcü oldular. Coşkuyla bu kültürü muhafaza ettiler. Biz Gürcülerin özelliği de tam olarak budur. Ben çok iyi biliyorum ki Gürcü milleti bu ülkede çok dinamik ve başarılı olduğunu biliyorum. Sadece Türkiye'de değil tüm dünya arenasında Gürcülerin başarısına şahit oluyoruz" diye konuştu.

"HER VATANDAŞIMIZI KAZANMALIYIZ"

İnegöl'de yaşayan Gürcülere seslenen Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Sevgili kardeşlerim, vatandaşlık için ne kadar başvuru yaparsanız, ben de bunları onaylayacağımı ifade etmek istiyorum. Gürcistan'ın kaybedecek vatandaşı yok, Zaten azız. Her vatandaşımızı kazanmalıyız. Her vatandaşımızı gözetmeliyiz. Birlik olursak, bizi kimse kenara itemez. Bir kez daha İnegöl halkı size teşekkür ediyorum. Biz iki gururlu cumhuriyetin temsilcileri, vatandaşlarıyız. Bizi doğru yoldan hiç bir zaman ayıramayacaklar. Buradan çok mutlu ayrılıyorum" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KENDİ DAMARLARINDA GÜRCÜ KANININ DOLAŞTIĞINI ANLATTI"

ABD ve Polonya'da orduyu yöneten üst kademe birçok Gürcünün olduğunu söyleyen Saakaşvili, Türkiye ziyaretinde görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendi damarlarında da Gürcü kanı dolaştığını söylediğini anlattı. İran yönetiminde de birçok Gürcü'nün görev yaptığını ifade eden Saakaşvili, "Şuan aynı şeyi Türkiye Cumhuriyeti'nde de görmekteyiz. Şunu gururla söylemek istiyoruz. Biz Gürcü halkı, her alanda başarılı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizlerin, kültür örf ve adetlerinizi ne kadar zor şartlar altında muhafaza ettiğinizi biliyorum. Bu kolay değildi. Çünkü Ruslar sizi oradan sürdüler ve Gürcistan'ın en sadık vatansever evlatlarını topraklarından söküp attılar. Ruslar bizi başka ülkelere peşkeş çekti. İnegöl'de Gürcü ve Abhaz milletinin kökenleri kardeşçe bir arada yaşadığını görüyoruz. Demek ki bu gerçekleşebiliyormuş. Bu iki halk, barış içinde yaşayabiliyorlarmış. Demek ki Kafkas halkının birlikte yaşaması mümkündür. Tabi başka güçler tarafından buna zarar verilmezse" şeklinde konuştu.

"BU BAYRAĞIN ALTINDA HİÇ OLMADIĞI KADAR GURURLA DURUYORUM"

Gürcülerin tüm dünyada nüfusunun 10 milyondan fazla olduğunu, bunların bir kısmının Hıristiyan bir kısmının Müslüman olmasının ise Gürcülere renk kattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Saakaşvili, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu size Gürcistan'dan gönderilen bir mesajdır. Bu kültürü yaşatan toplum olarak, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız. Aynı zamanda Gürcistan vatandaşı olma hakkı tanıyacağız. Çünkü bugün sizler, iki ülke arasında köprü görevi yapıyorsunuz. Gürcistan NATO'ya AB'ye açtığı pencereyi Türkiye'ye de açmıştır. Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye devam etmektedir. Siz sadece bir Türk vatandaşı değilsiniz. Siz özellikle başarılı dinamik bir Türk vatandaşısınız. Hiç olmadığım kadar bu bayrağın altında gururla duruyorum. Şuan düşman topraklarımızı işgal altında tutuluyor. Uğraşıyorlar, çünkü gelişmemizi engellemeye çalışıyorlar. Önümüzü kapatmaya çalışıyorlar. Oluşturduğumuz yenilikleri yıkmaya çalışıyorlar. Sizi görünce ben şunu çok iyi anlıyorum ki bizi işgal etmeye hiçbir zaman güçleri yetmeyecektir. Bizi bir köşeye sıkıştıramazlar. Çünkü biz çok zeki, dinamik bir halkız. ve biz yıkan değil, inşa edeniz."

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ahmet Nuri Can tarafından Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye akordeon minyatürü ve çeşitli hediyeler verildi. Dernek binasına giren Cumhurbaşkanı Saakaşvili, anı defterine şunları yazdı:

"Küçük Gürcistan'ın büyük insanlarıyla gurur duyuyorum. Gürcü kültürünü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi İnegöl'den coşkulu bir kalabalık uğurladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mihail Saakaşvili Gürcistan İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title