Haberler

Gurbetçi Öğrencilerden Ezidi Çocuklara Yardım

Gurbetçi öğrencilerden Ezidi çocuklara yardım- Viyana'da yaşayan eden bir grup Türk öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri parayla aldıkları çorapları, Türkiye'ye sığınan Ezidilere gönderdi- Öğretmen Subaşı: "Çok iyi yardım toplandı ancak uçağın bagajında bin çorap getirebildim" Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan bir grup Türk öğrenci tarafından temin edilen çoraplar, Türkiye'ye sığınan Ezidi akranlarına ulaştırıldı.

Gurbetçi öğrencilerden Ezidi çocuklara yardım- Viyana'da yaşayan eden bir grup Türk öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri parayla aldıkları çorapları, Türkiye'ye sığınan Ezidilere gönderdi- Öğretmen Subaşı : "Çok iyi yardım toplandı ancak uçağın bagajında bin çorap getirebildim" Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan bir grup Türk öğrenci tarafından temin edilen çoraplar, Türkiye'ye sığınan Ezidi akranlarına ulaştırıldı.Türkiye'deki çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu, sığınmacılara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Sığınmacılara zaman zaman da ülke dışından yardımlar geliyor. Bu kapsamda Viyana'da yaşayan yaşları 10 ila 15 arasında değişen bir grup öğrenci, Ezidi sığınmacılar için "sığınmacı çocuklar üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri parayla temin ettikleri bin çorabı, Viyana'da öğretmenlik yapan Şeyda Şubası aracılığıyla Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki kampta barınan akranlarına ulaştırdı.Öğrencilere öncülük eden Subaşı, Viranşehir Belediyesi görevlilerinin aracılığıyla yardımları sığınmacı çocuklara dağıttı.Subaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin, sığınmacı çocukların durumunu medya aracılığıyla öğrendiğini söyledi.Bunun üzerine ihtiyaç sahibi Ezidi çocuklara yardım kararı aldıklarını belirten Subaşı, "Öğrencilerim televizyonda gördükleri çocuklardan çok etkilendi. Bana yardım yapmak istediklerini söylediler ve böyle bir kampanya başlattık. Çok iyi bir yardım toplandı ancak uçağın bagajında bin çorap getirebildim. Havayolu şirketlerinden sponsorluk talep ettik ancak yardımcı olmak istemediler" diye konuştu.Ezidi çocuklar da yardım elini uzatan akranlarına teşekkür etti. -

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Subaşı Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title