Haberler

Güneydoğu'nun Uludağ'ı; Karacadağ

Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek kayak merkezi olan Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Karacadağ Kayak Merkezi'nde kış sezonu açıldı.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek kayak merkezi olan Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Karacadağ Kayak Merkezi'nde kış sezonu açıldı. Uludağ'ı aratmayan merkezde, onlarca kişi Türkiye'nin en sıcak bölgesi olan Güneydoğu'da kayak yapmanın ve kar topu oynamanın keyfini yaşadı.

Siverek'e 45 kilometre uzaklıkta bulunan 1919 rakımlı Karacadağ, son yıllarda kış turizminin ilgi çeken merkezlerinden birisi olmayı başardı. Kış mevsiminde kar kalınlığının 70-80 santime ulaştığı Karacadağ'a, yaz boyu sıcaktan şikayet eden ve yaşadıkları kent merkezlerinde uzun yıllar kar bile görmeyen Güneydoğu insanı akın ediyor. Geçmiş yıllarda sadece çevresindeki köylülerin yöresel kıyafetleri ile kayak yapması ile gündeme gelen ve yörede 'Şalvarkent Kayak Merkezi' olarak anılan Karacadağ Kayak Merkezi, yapılan çevre düzenlemesi, yeni pistleri ve doğal güzelliği ile bölge illerinden gelen turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.

İklimi kış sporlarına uygun olan bölgede vatandaşların kaymaya çalışırken, yaşadıkları komik durumlar izleyenleri kahkahaya boğdu. Hafta sonları yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan merkezde; çocuklar kar topu oynarken, büyükler ise düşmeden kayabilmek için mücadele etti. Bölge illerinden Karacadağ'a gelenler, gördükleri manzaranın kendilerini büyülediğini ifade ederek, "Sıcak bir bölgede yaşıyoruz. Yazın sıcaktan şikayet ediyoruz ve kış mevsiminde de neredeyse hiç kar görmüyoruz. Buraya gelirken Karacadağ'ın bu kadar güzel olacağını hiç tahmin etmiyorduk. Ancak karşılaştığımız manzara bizlere Karacadağ'ın Uludağ'dan bir farkının olmadığını gösterdi" dedi.

Bölge illerinden gelen ve kaymayı bilmeyen vatandaşların yöre köylerinde yaşayan gençler yardım ediyor. Şalvar ve poşuları ile renkli görüntüler oluşturan gençler, "Biz bu bölgede düşe kalka kayak yapmayı öğrendik. Şalvarla kaymanın tek avantajı hızlı geldiğinizde şalvarın açılmasıyla hızın kesilmesidir. Bu açıdan bakınca şalvarla kaymak daha rahat. Açılan şalvar bir anlamda fren görevi görüyor ve istediğimiz zaman hızımızı kesiyor. Bunu kendimiz ayarlıyoruz" diye konuştu.

Siverek Kaymakamlığı yetkilileri ise, bölgenin tek kayak merkezi olan Karacadağ'ı kış sporları merkezi yapmayı hedeflediklerini ve herkesi ağırlamaya hazır olduklarını belirterek, "Türkiye'nin en sıcak bölgesinde kayak yapmanın keyfinin bir başka olduğunu, buraya gelenler ifade ediyor. Yılın 4 ayı kayak yapma imkanı bulunan Karacadağ'a herkesi bekliyoruz. Şu an sadece bölge illerinden insanların geldiği merkezimize tüm yerli ve yabancı turistlerin gelmesini bekliyoruz. Yapacağımız çalışmalar ve olumlu tanıtımlar ile Karacadağ'ı kış turizminin merkezi ve Güneydoğu'nun Uludağ'ı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Şanlıurfa'nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve bölge kentlerinden gelenlerin ağırlandığı kayak merkezine eğlenmeye ve kaymaya gelen vatandaşlar, keyifli bir gün geçirmenin mutluluğu ile evlerine dönüyor.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

-----------------------------

Karacadağ kayak merkezi

Gençlerin halay çekmesi

Karda kayanlar

Kayarken düşenler

Şalvarlı kayakçılar

Mangal keyfi yapanlar

Kartopu oynayanlar

Vatandaşlarla röp.

Genel ve detay görüntüler

(Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: Mehmet SEZGİN - Şanlıurfa - DHA)

( Haber-Kamera: Mehmet Aydın/ Muş, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title