Haberler

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Hala Sultan Tekkesi'ne Ziyaret

KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka Bölgesi'nde bulunan Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret düzenledi.

KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka Bölgesi'nde bulunan Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret düzenledi.

Kurban bayramı vesilesi ile gerçekleştirilen ziyarete Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Vadili'den 21 otobüs seferi gerçekleştirildi. Ziyaretçiler, Lefkoşa Metehan Sınır Kapısı'ndan geçerek Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri altında Hala Sultan Tekkesi'ne ulaştı. Ziyaret esnasında Rum Polisine ait bir helikopter de tekkenin etrafında uçarak havadan güvenliği sağladı.

Başpiskopos 2. Hrisostomos'ın da ilk kez temsilcisi olarak gönderdiği Papaz Savvas Hadjionnas ise ziyarete gelenlerin geçmiş kurban bayramını kutladı.

Ziyaret sırasında dualar okundu, vakit namazları kılındı.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, burada yaptığı açıklamada masum insanların kurban olmasının sona ereceği günlere ulaşmayı dilediklerini belirterek, Hala Sultan Tekkesi'nin Müslümanlar için çok önemli olduğunu, Müslümanların yüzlerce yıl burada barış içinde yaşadığını ve İslam kelimesinin "barış" anlamına geldiğine vurgu yaptı.

Atalay yarıca, peygamberin ve ataların barış kültürünü hatırlamak gerektiğini, geçmişin iyi örneklerle dolu olduğunu belirterek, bunların örnek alınarak gelecek kuşaklara güzel hatıralar bırakmanın önemli olduğunu söyledi.

Hadjıonnas: "Diyalogumuz örnek alınabilir"

Başpiskoposluk temsilcisi Papaz Savvas Hadjionnas ise ziyaretçilerin Başpiskopos 2. Hrisostomos adına Kurban Bayramı'nı kutladı ve Kıbrıs'ta ve dünyada barış diledi.

Din İşleri Başkanlığı ile Başpiskoposluk arasındaki diyaloğun başarıyla devam ettiğini söyleyen Hadjionnas, diyaloğa Ermeni ve Maronit Başpiskoposluğu ile Latin Kilisesi'nin de katıldığını, şiddetin devam ettiği komşu ülkelerin bu başarılı diyaloğu örnek alabileceğini belirtti.

Ziyaret Hala Sultan Tekkesinde kılınan öğle namazının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kıbrıs Rum Kesimi Kurban Bayramı Gazimağusa Girne Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title