Haberler

Güney Afrika'da Kuraklık Tehdidi (2) - Cape

- Bidonlarla çeşmeden su alan Güney Afrikalılar Cape Town Universitesi'nden genel görüntüler Profesör Ulrike Rivett'in röportajıCAPE TOWN, GÜNEY AFRİKA - Cape Town Universitesi'nden Prof. Dr.

- Bidonlarla çeşmeden su alan Güney Afrikalılar

Cape Town Universitesi'nden genel görüntüler

Profesör Ulrike Rivett'in röportajı

CAPE TOWN, GÜNEY AFRİKA - Cape Town Universitesi'nden Prof. Dr. Ulrike Rivett su kullanımını azaltmak ve daha bilinçli kullanım için geliştirdikleri "damla damla" uygulamasını gazetecilere anlattı. Amaçlarının israf edilen su miktarını azaltmak olduğunu ifade eden Rivett, öncelikli amaçlarının bu uygulamayla insanların kullandıkları suyun miktarını ve nasıl kullandıklarını anlamalarını sağlamak olduğunu belirtti. Rivett, bu uygulamanın asıl hedef kitlesinin yüksek miktarda su tüketimi yapan orta ve üst gelir grubuna mensup haneler olduğunu vurguladı. Üst gelir grubuna mensup insanların su okuma sayaçlarının ne olduğunu bile bilmediğinin altını çizen Rivett, bu uygulamayla insanların evlerindeki su sayaçlarını bile ya ilk defa gördüklerini ya da su kullanımı takip edebilecekleri bir cihaz olduğunu anladıklarını ifade etti. Bu uygulamanın Güney Afrika Su Araştırmaları Komisyonu tarafından desteklendiğini belirten Rivett, mobile bir uygulama sayesinde insanların su kullanımı konusundaki davranışlarını değiştirip değiştiremeyeceklerini araştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Cape Town Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title