Haberler

    Güneş Enerjisi ile Çalışan Solar Impulse 2, Pasifik Uçuşuna Başladı

    Dünya etrafındaki seyahatini güneş enerjisi ile gerçekleştiren Solar Impulse 2, tarihi dünya turunun yedinci durağı olan Hawaii’ye ulaşmak üzere 5 gün...

    -

    Sadece güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, yakıt kullanmadan gerçekleştireceği tarihi dünya turuna 9 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den havalanarak başlamıştı. Seyahati boyunca sırasıyla Umman, Hindistan, Burma ve son olarak Çin'e uğrayan Solar Impulse 2, buradaki kötü hava koşulları nedeniyle seyahatine 2 ay ara vermişti. Uçağın pilotları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg, seyahat boyunca verilen molalarda uçağın kontrolünü değiştirmişti.


    Seyahatine bir kez daha başlayan uçak, Pasifik Okyanusu'nu geçerek Hawaii'ye ulaşmak üzere bugün Çin'deki ikinci durağı olan Nankin kentinden havalandı. 17 bin güneş paneli ile çalışan Solar Impulse 2 uçağını kullanan İsviçreli pilot Andre Borschberg, 5 gün sürecek tarihi 8 bin 175 kilometrelik seyahati kapsamında Pasifik Okyanusu'nu geçerek yedinci durağı olan Hawaii'ye ulaşacak.


    Tek koltuklu 2300 kilogram ağırlığa sahip uçağın 62 yaşındaki pilotu Andre Borschberg, basınçsız kokpitte 120 saat geçirecek ve dikkat dağınıklığı yaşanmaması için her gün 20 dakikalık uyku molaları verecek. Gün boyunca yerden 9 bin metre yükseklikte uçuş gerçekleştirecek olan İsviçreli pilot, geceleri ise bin 500 metreye inecek ve Hawaii'ye doğru uçtuğu sırada enerjisini korumak için motorları kapatarak süzülecek. Pasifik Okyanusu'nu geçerek Hawaii'ye ulaşacak olan Solar Impulse 2, daha sonra ABD'ye geçerek Atlantik Okyanusu'nu aşarak dünya turuna başladığı Abu Dabi'ye dönmeden önce Avrupa ya da Kuzey Afrika'da son molasını verecek.


    Dünya turunun tamamlanmasıyla Solar Impulse 2, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisi ile dolaşan ilk uçak, Solar Impulse 2'nin mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisi ile dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecekler.


    Kaynak: İHA



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Pasifik Okyanusu Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title