Haberler

Gündem Özeti / 5 Kasım 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Panama Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ve Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Panama Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ve Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/11.45/12.30/13.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Fas Hükümet Başkanı Fas Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane ile görüşecek; Sanayi Ticaret ve Yatırımlar Bakanı Muhammed Abbao ve Ulaştırma, Teçhizat ve Lojistik Bakanı Abdelaziz Rabbah ile bir araya gelecek.

(Fas/10.30/15.00/16.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana İnovasyon Haftası programına ve AKİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'ne katılacak.

(Adana/16.00/18.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, bazı ilçelere teşekkür ziyaretlerinde bulunacak.

(Samsun/10.00)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 38. UNESCO Genel Konferansı dolayısıyla bulunduğu Fransa'da, Türkiye'nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı tarafından verilecek resepsiyona katılacak.

(Paris)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5 - Mısır'da düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait yolcu uçağına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistikleri açıklanacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Valiliği ziyaret edecek, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Kutlama Mektubu Programı'na katılacak, fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere kutlama mektubu verecek.

(Tokat/12.00-14.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 4. hafta maçları yapılacak.

A Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Hollanda'nın Ajax, H Grubu'nda ise Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Amsterdam/21.00/İstanbul/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde gruplarda 4. hafta heyecanı 7 maçla başlayacak.

B Grubu'nda Anadolu Efes deplasmanda İspanya'nın Laboral Kutxa, D Grubu'nda ise Darüşşafaka Doğuş, Volkswagen Arena'da Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

(Vitoria/22.45/İstanbul/21.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 2. hafta maçları tamamlanacak.

A Grubu'nda Beşiktaş, Slovakya'nın Piestanske Cajky, B Grubu'nda Orduspor, Rusya'nın Dinamo Moskova takımlarını ağırlayacak. C Grubu'nda Edirne Belediyesi Edirnespor, Belarus'un Tsmoki-Minsk, D Grubu'nda ise İstanbul Üniversitesi, Rusya'nın Energia takımlarına

konuk olacak.

(İstanbul/16.00/Ordu/20.30/Minsk/18.00/Ivanovo/18.30)

4- Voleybolda Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta maçında Halkbank, deplasmanda Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımıyla karşılaşacak.

(Budva/20.00)

5- Voleybolda Erkekler CEV Kupası 1. tur ilk maçında Galatasaray ile Romanya'nın Volei Municipal takımları Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title