Haberler

Gündem Özeti / 19 Ağustos 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi kabul edecek.

(TBMM/14.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilkent Otel'de düzenlenecek 31'inci İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na katılacak.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/13.30/15.00/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diplomasi Muhabirleri Derneği ile sohbet toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4-  Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 104 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda "İsmailiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması takip edilecek.

(Kahire )

5- İsrail Yüksek Mahkemesi'nin İsrail'in Filistin topraklarında 4 yıl uzaklaştırılma önerisini kabul etmeyen, 4 gün önce komaya giren Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan'ın serbest bırakılması talebini değerlendirmesi takip edilecek.

(Ramallah/Kudüs)

EKONOMİ

1- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, 2014 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off 1. turu ilk maçları tamamlanacak. Rapid Wien-Shakhtar Donetsk, Valencia-Monaco, Skenderbeu- Dinamo Zagreb, Celtic-Malmö, Basel-Maccabi Tel Aviv maçları oynanacak.

(Viyana/Valencia/Elbasan/Glasgow/Basel/21.45)

2- Atromitos-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

Atromitos Teknik Direktörü Michalis Grigoriou ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Peristeri Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Fenerbahçe ve Atromitos, son antrenmanlarını yapacak.

(Atina/18.15/19.00/19.30)

3- A Milli Erkek Basketbol Takımı, Litvanya'da düzenlenen Huawei Kupası'ndaki son maçında Makedonya ile karşılaşacak.

(Kaunas/16.45)

4- Yıldız Milli Kız Basketbol Takımı, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. tur E Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

(Matosinhos/22.45)

5- 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın finalinde Türkiye, Brezilya ile karşılaşacak.

(Ankara/18.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hulusi Akar Salih Zeki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title