Haberler

Gündem / 5 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valili'ğini ziyaret edecek, yapımı tamamlanan tesislerin açılışı, TOKİ anahtar teslimi ile Adana Şehir Hastanesi temel atma törenine katılacak.

Erdoğan, Adana Valiliği tarafından Tüyap Fuar Merkezi'nde onuruna verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programlarına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

(Adana/15.00/16.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRMOB'un genel kuruluna, ardından CHP Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Sandıklar Filizleniyor" etkinliğine iştirak edecek.

(Ankara/10.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA tarafından Yeni Pazar'da yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenine, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajiç'in vereceği öğlen yemeğine katılacak, Tutin'de TİKA'nın yaptırdığı köy okulunu ziyaret edecek.

(Sırbistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriçi Grubu Derneği'nin "İstanbul hanımefendileri" toplantısı ile Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Bağcılar Uygulama Merkezi açılış konferansında bulunacak.

Bakan Şahin daha sonra Gaziantep'e geçerek Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali'ne katılacak.

(İstanbul/13.00-15.00/Gaziantep/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen "Merkez Mahalle Parkı ve Tarihi Sandal Gezileri" açılış etkinliğine iştirak edecek.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  5. Türkiye Kent Konseyleri Buluşmasına, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Konferansına, Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi ile simit sarayı ve sağlık meslek lisesi açılışına katılacak.

(Şanlıurfa/09.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları" kapsamında düzenlenen Demokrasi Mitingi'ne katılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısına iştirak edecek.

(Adıyaman/11.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kumluca'da ticaret, esnaf ve şoförler odalarını ziyaret edecek ve esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Antalya/11.30-15.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin düzenlediği etkinlikte "Bizimki Türkçe Sevdası" konulu konferans verecek.

(İstanbul/14.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı kapsamında verilecek, "Deneyim ve Vizyon" dersine konuşmacı olarak katılacak.

(Ardahan/14.00)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Van depreminde yaşamını yitiren Dr. Atsushi Miyazaki anısına Sarıyer'de yaptırılan Japon Parkı'nın açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Ürdün Başbakanı Abdullah el-Nusur, Mısır'ı ziyaret edecek.

(Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sudan'da petrol ürünlerine uygulanan devlet desteğinin kaldırılması nedeniyle başlayan protestolar sürüyor.

(Hartum)

GÜNCEL

1- Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee'ye, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından "fahri doktora" unvanı verilecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasına Kayserispor-Gaziantepspor, Torku Konyaspor-Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor-Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/16.00/Konya-Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- PTT 1. Lig'de 2, Spor Toto 2. Lig'de 1 maç yapılacak.

2- "NBA Global Games 2013" etkinliği çerçevesinde Fenerbahçe Ülker ile NBA takımlarından Oklahoma City, Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Basketbolda Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası elemelerinde B ve D gruplarında ikinci maçlar oynanacak.

- Uşak'ta Galatasaray Liv Hospital-Aliağa Petkim, Uşak Sportif-Beşiktaş İntegral Forex, Mersin'de Anadolu Efes-Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Aykon TED Ankara Kolejliler maçları yapılacak.

(Uşak/14.00/16.00 - Mersin/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4-  "FIBA 3x3 Dünya Turu Finali" Beşiktaş İskele Meydanı'nda sona erecek.

(İstanbul/10.30)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 4. hafta maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title