Haberler

Gündem / 4 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde, AB Konseyi Bas¸kanı Donald Tusk'u kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde, AB Konseyi Bas¸kanı Donald Tusk'u kabul edecek.

- Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek Yes¸ilay Zu¨mru¨du¨anka Ödu¨l To¨reni'ne katılacak.

(İstanbul/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'ın başkenti Tahran'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye-AB vize muafiyeti sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD'de Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da mevkidaşı Nikos Kocias ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Batı Trakya Türk azınlığı temsilcileri ile bir araya gelecek Çavuşoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakanı Aleksis Çipras tarafından da kabul edilecek.

(Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk Keneşi 1. Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı'na katılacak, Bakanlıkta, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach'ı kabul edecek.

(İstanbul/09.15/Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CNR 3. Kitap Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "AfroAvrAsya Uluslararası Yayıncılık Forumu ve Fuarı Projesi" açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliğini ziyaret edecek, basın toplantısı düzenleyecek, bazı tesislerin toplu temel atma ve açılış merasimine, "Aşmak İçin Hareket Kampanyası" çerçevesinde düzenlenecek programa ve koordinasyon toplantısına katılacak.

(Çorum/11.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM Genel Kurulunda Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenecek gösteriler izlenecek.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Irak'ta Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr'ın çağrısı üzerine Yeşil Bölge'de gösteri düzenlenecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayı reel efektif döviz kuru verisini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, geçen yıla ait bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri ile geçen yılın son çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'na Congresium Ankara'da devam edilecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta maçında Fenerbahçe ile Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımı Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

3- Teniste Davis Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta Türkiye ile Bulgaristan arasındaki maçlar Ankara Tenis Kulübünde başlayacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile Medicana Sivasspor, Mersin Stadı'nda karşılaşacak.

(Mersin/20.00) (Fotoğraflı)

5- PTT 1. Lig'de 24. hafta Giresunspor-Balıkesirspor maçıyla başlayacak.

(Giresun/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Donald Tusk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title