Haberler

Gündem / 4 Ağustos 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Ağrı ve Erzurum'da, DSİ tesisleri toplu temel ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenlerine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Ağrı ve Erzurum'da, DSİ tesisleri toplu temel ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenlerine katılacak.

-Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, koordinasyon toplantısının ardından basın açıklaması yapacak.

(Ağrı/09.00/09.30/Erzurum/13.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde doğalgaz temel atma törenlerine katılacak.

(Kayseri/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanı yeni terminal binasının temel atma törenine katılacak, Valiliği, Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Muş/10.45-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2017 yılı Ocak-Mart dönemi (1. çeyrek) hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı reel efektif döviz kuru verisini açıklayacak.

(Ankara / 14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 50. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Filipinler'de Kamboçya, Brunei, Sri Lanka, Filipinler ve Singapurlu mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Manila) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali açılış törenine katılacak, İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret edecek, Ahmed-i Hani Müzesi ve Geleneksel Doğubayazıt Evi'nin açılışını yapacak.

(Ağrı/13.15/14.10/14.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Atletizm Şampiyonası, İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.

İlk gün Türk sporculardan Emre Zafer Barnes (100 metre elemeleri), Meryem Akdağ (1500 metre 1. tur) ve Polat Kemboi Arıkan (10 bin metre erkekler finali) piste çıkacak.

(Londra/21.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunun kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

(Nyon/13.00/14.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu için Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde imza töreni düzenlenecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Merkez Hakem Kurulunun yaz dönemi semineri, Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki tesislerinde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

(İstanbul/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Avrupa 18 Yaş Altı Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek finalde Yunanistan ile karşılaşacak.

(Piestany/14.30)

ÖZEL HABER

1- "Türkiye-Katar karayolu ulaşımı için İran'da üçlü görüşme yapabiliriz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"(Katar ile dış ticaret) Farklı alternatifler düşünüyoruz ama en kolayı İran üzerinden gidilmesi. İran ile üçlü Türkiye-Katar-İran temas noktasındayız"

"İran'a ziyaretimin nedeni Ruhani'nin seçim sonrası yemin törenine Türkiye'yi temsilen katılmak. Mevkidaşım Katarlı Ekonomi Bakanı da gelecek... Cumartesi günü birlikte gidersek taşımacılık konusunu üçlü olarak ele almak ve anlaşmayla bağlamak istiyoruz"

"Deniz yoluyla taşımacılık ağırlık kazanmaya başlayacak. Ayda en az 4 büyük tonajlı geminin Katar'a gitmesini öngörüyoruz"

(Seval Ocak Adıyaman-Tolga Albay/İzmir)

2- "Uluslararası Teknoloji Bankası bu yıl faaliyete geçecek"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"BM heyeti, en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle Gebze'de kurulacak Uluslararası Teknoloji Bankası yerleşkesindeki hazırlıkları ele almak üzere Türkiye'ye geldi"

"Türkiye ile BM arasında 'ev sahibi ülke anlaşması' hazırlanacak ve imzalanacak. İmzanın ardından Gebze'deki ofis alanıyla çalışanlar belirlenecek ve bu yıl Uluslararası Teknoloji Bankası faaliyetlerine başlayacak"

"Uluslararası Teknoloji Bankasında, finansman gönüllülük esasına göre sağlanıyor. Donör ülke Türkiye, ilk 5 yıl için yıllık 2 milyon dolar mali destek verecek. Banka kurulduktan sonra BM üyesi birçok ülkenin de bankaya destek vermesi bekleniyor"

(Mehtap Yılmaz/Ankara)

3- FETÖ'cüler için "tek tip" duruşma elbiseleri dikilmeye başlandı

FETÖ'den yargılanan sanıkların örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmalara katılmaları üzerine gündeme gelen "tek tip duruşma kıyafeti" uygulaması için Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtları Kurumu bünyesindeki tekstil atölyeleri görevlendirdi

İşyurtlarındaki mahkumlar tarafından üretilecek "badem kurusu" rengindeki yaklaşık 50 bin tek tip elbise, FETÖ'den yargılanan sanıkların bulunduğu cezaevlerine gönderilecek.

(Tanju Özkaya/İsmet Karakaş-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Veysel Eroğlu Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title