Haberler

Gündem / 30 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Binali Yıldırım ise Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Binali Yıldırım ise Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek.

(Ankara/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti il, ilçe ve belediye başkanlarıyla toplantı yapacak, Melikgazi ve Kocasinan belediyelerinin kentsel dönüşüm temel atma törenine katılacak, Hacılar Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezinin açılışında yer alacak.

(Kayseri/14.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ABD'li mevkidaşı John Kerry ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1 - Galatasaray ile Manchester United, hazırlık maçında İsveç'te karşılaşacak.

(Göteborg/20.30) (Fotoğraflı)

2 - Futbolda kulüplerin yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.

ÖZEL HABER

1- "3. köprü ve havalimanı için 9 milyon ağaç dikilecek"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde hayata geçirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı, çevre duyarlılığıyla öne çıkıyor"

"3. köprü ve havalimanı için dikilecek ağaç sayısı toplamda 9 milyonu bulacak"

"3. köprüyü de içine alan Kuzey Marmara Projesi için protokole göre 1 milyon 900 bin ağaç dikmemiz gerekirken, halihazırda 2 milyondan fazla ağaç diktik. Ancak bununla da yetinmeyerek 1,5 milyon ağaç daha dikeceğiz"

(Uğur Aslanhan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı

Özhaseki:

"30 bin civarında konut yapacağız. Bunda da vatandaşlarla haliyle anlaşacağız. Belki de bazı vatandaşların evi bizim verdiğimizden daha büyüktür, fazla para alacak üstüne. Bir kısmını da uzun vadeli olarak basit taksitlerle borçlandıracağız"

(Burcu Çalık-Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Şirketler, borsadaki kayıplarını telafi ediyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 1 haftalık düşüşün 80 milyar liraya dayandığı borsada, şirketler kayıplarını telafi etmeye başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 25-29 Temmuz haftasında yaklaşık 31 milyar lira daha yükseldi

Aynı dönemde en değerli 20 şirketteki artış toplamda 17,8 milyar lira olurken, bir haftalık değer artışının lideri 2 milyar 459 milyon lira ile Koç Holding oldu

Bu dönemde ilk 20'de yer alan şirket listesi de değişti. Buna göre bir şirket "en değerli ilk 20 listesine" girerken, bir şirket de çıktı

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Sayın abonelerimiz, Haber Destek Masası hizmete girmiştir. Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title