Haberler

Gündem / 16 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet ile Avrupa Güvenli·k İşbi·rli·ği· Teşki·latı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Chri·sti·ne Muttonen'i ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet ile Avrupa Güvenli·k İşbi·rli·ği· Teşki·latı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Chri·sti·ne Muttonen'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.00/17.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenli·k İşbi·rli·ği· Teşki·latı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Chri·sti·ne Muttonen ve beraberindeki heyetle görüşecek.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Christine Muttonen'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/11.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri"ne katılacak.

Kılıçdaroğlu, ayrıca "Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi"ni gezecek.

(Nevşehir/11.00/12.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP TBMM grubu toplanacak.

(TBMM/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den.

TBMM Genel Kurulunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

Anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya gelerek, çalışmalara başlayacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yapacak.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş adamları heyeti, İran'ın başkenti Tahran'da bir dizi görüşmelerde bulunacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri için Türkiye'ye gelen Ukraynalı şarkıca Jamala, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve ESKADER'in Çemberlitaş Basın Müzesi'nde düzenlediği "Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler" programında, şair Cengizhan Orakçı yönetiminde, Doç. Dr. Bahtiyar Arslan, şair Özcan Ünlü merhum şair Yusuf Ziya Ortaç'ı anlatacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 26 sanatçının 60'a yakın eserinin yer aldığı "Çağdaş Hikayeler" seçkisi, 42 Maslak Art SPACE Gallery'de açılacak.

SPOR

1- Rio 2016 Olimpiyatları Brezilya'da devam ediyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde İspanya ile karşı karşıya gelecek.

(Rio de Janeiro/20.30) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off eleme turu ilk maçları başlayacak.

ÖZEL HABER

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Mısır'la ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle iki ülke halklarının çıkarına olan ve iki ülke halklarının kazanacağı ticari ve ekonomik ilişkilerin yükseltilmesi, tavan yapması, buna konan ambargoların, engellerin ortadan kaldırılması noktasında girişimlerimiz olacak"

"Başbakanımızın da açıklamalarından anlaşılacağı gibi önümüzdeki aylarda Suriye ile ilişkiler noktasında farklı ilişkiler gelişebilir ve Suriye'deki durum farklılaşabilir"

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Türk halkının bu şanlı direnişini, halkın demokrasiye, hukuka sahip çıkışını adeta küçük gören Avrupa, Türkiye'de hayal kırıklığı yarattı"

(Volkan Kaşik/Malatya)

2- ANALİZ - Alman ekonomisi büyümede dış ticarete bağımlı

-Almanya'nın büyüme dinamiklerinde dış ticaret dengesi başı çekerken, yatırım ise büyümeyi en fazla olumsuz etkileyen faktör oldu

-Brexit kararının ardından en fazla makine yatırımının etkilenmesi beklenirken, metal ürünleri ve elektronik alanındaki işletmelerin de önemli ölçüde daha az yatırım yapacağı tahmin ediliyor

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

3- "Konutta faiz indirimi yeterli değil"

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaptığı indirimin yeterli olmadığını ve devam etmesi gerektiğini belirten tüketici örgütleri ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, faizlerin hala yüksek olduğu ve vatandaşların faizlerin yüzde 0,70'lere inmesi halinde konut alımı için harekete geçeceği görüşünü taşıyor

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak:

"Beklenen ve istenilen henüz olmadı. Tüketicilere sunulan konut faiz oranı çok kısa vadeler için uygun. Ancak kredi kullanacak tüketici, minimum 5-10 yıl vadeyi tercih ediyor. 10 yıl vade oranı ise en düşük 0,95 seviyelerinde ve hala çok yüksek"

"Düşüş devam etmezse konut satışında beklenen hareketlenme olmayacaktır. Çünkü vatandaşın henüz beklentisi karşılık bulmadı"

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa:

"Mortgage sisteminin uygulandığı ülkeler arasında en yüksek faiz oranı yıllık yüzde 8. Ama bizde şu an bileşik faizle yüzde 13'ü geçebiliyor. Emlakçıların talebi, faiz indiriminin devam etmesi ve daha da aşağı çekilmesidir"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title