Haberler

Zonguldak'ta Ağzı Açık Doğan Buzağı Görenleri Hayrete Düşürüyor

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde, Hasan ve Satı Sönmez çiftinin ineğinden ağzı açık olarak doğan “Garip” isimli buzağı, görenleri hayrete düşürüyor.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde, Hasan ve Satı Sönmez çiftinin ineğinden ağzı açık olarak doğan "Garip" isimli buzağı, görenleri hayrete düşürüyor.

Türkali köyünde yaklaşık beş gün önce dünyaya gelen "Garip" isimli buzağı, ağzı açık şekilde doğdu. Her sabah ve akşam inekten alınan süt biberon yardımıyla buzağıya verilirken, ağzının açık olması ve dilinin dışarıda durması ilginç bir görüntü oluşturuyor. Aynı zamanda buzağının gözlerinin görmediği ve ön ayaklarının da yine doğuştan hafif olarak çarpık olması dikkat çekiyor. Buzağı sahibi Hasan Sönmez ise, "Garip"i kendi elleriyle beslemeye çalışıyor. Sönmez, "Buzağımızın dili dışarıda, ağzı açık, ayakları çarpık, gözleri görmüyor. Bunun yanında annesini de ememiyor. Annesini emebilse bizim için problem olmayacak. Bakmakta zorluk yaşıyoruz. Sütü annesinden biberona sağıyoruz, biberona sağdıktan sonra buzağıya emziriyoruz. Annesinden dünyaya geldiği zaman sadece nefesi vardı. En az yarım saat yanında duruyoruz. Ben böyle bir şey görmedim de, yaşamadım da" dedi.

Hasan Sönmez'in eşi Satı Sönmez ise, dünyaya sakat olarak gelen buzağı için şunları söyledi: "Ahıra geldim. İneğimi takip ediyordum. Buzağı annesinden sakat doğdu. Ahırda ağzını kapatmak için çok uğraştım. Bir türlü kapatamadım. Ben buzağıyı doğduğu gün ölü gibi eve getirdim. İki gün iki gece evde baktım. Çok yoruluyorum ve çok uğraşıyorum. Biberonla süt veriyorum. Gözleri görmüyor, ağzı açık, dili dışarıda ve ön ayaklarında çarpıklık var."

Yetkililer ise, bu gibi sakat doğumların doğum anomalilerinden olduğunu belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacı Hasan Sönmez Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title