Haberler

Zonguldak Şehidine Ağladı

Adana'da, Jandarma Ekiplerinin Yol Kontrolü Esnasında 'Dur' İhtarına Uymayan Bir Kamyonetin Çarpmasıyla Şehit Olan Er Engin Aydın, Memleketi Zonguldak'ta Dualarla Defnedildi.

Adana'da, jandarma ekiplerinin yol kontrolü esnasında 'Dur' ihtarına uymayan bir kamyonetin çarpmasıyla şehit olan Er Engin Aydın, memleketi Zonguldak'ta dualarla defnedildi.

Nişanlı olduğu öğrenilen Şehit Engin Aydın'ın yakınları cenaze töreninde baygınlık geçirdi.

Adana'nın Feke ilçesinde jandarmanın yol kontrolleri esnasında 'Dur' ihtarına uymayan kamyonetin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Engin Aydın (21)'ın cenazesi memleketi Zonguldak'a getirildi. Zonguldak'ın Sivriler beldesi Ense köyünde şehit Engin Aydın için köy meydanında tören düzenlendi. Törenin ardından Ense Köyü Camii'nde öğle namazını müteakıben kılınan cenaze namazından sonra Engin Aydın dualarla defnedildi.

Cenaze törenine Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 3'ncü Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, belediye başkanları, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda yakını katıldı. Cenazede şehidin annesi Yüksel Aydın, babası Hüseyin Aydın oğlunun Türk bayrağı sarılı tabutuna sarılarak uğurlarken, çok sayıda yakını sinir krizi ve baygınlık geçirdi. Tugay ve Garnizon Komutanı Güder, şehidin annesi Yüksel Aydın'ın elini öperken, Vali Yavuz Erkmen ve askeri protokol şehit yakınlarını teselli etti. Tugay Komutanı Güder törende yaptığı konuşmasında, "Engin Aydın bu vatan için canını feda etti. Rütbelerin en yükseği şehitlik makamına kavuştu. Onun yerine gelecek binlerce askerimiz var. Gerekirse hepimiz bu uğurda şehit oluruz. Vatan sağolsun" dedi.

Tugay Komutanı Güder, cenaze defnedildikten sonra tabuta sarılı Türk bayrağını şehidin babası Hüseyin Aydın'a hediye etti.

Şehit Aydın'ın nişanlı olduğu, 48 gün sonra alacağı tezkere dönüşü düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

(SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title