Haberler

Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı

Güncelleme:

Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitim Sertifikası programı kayıtları alınmaya başlandı.

01-04 Mayıs 2014 Tarihleri arasında Türk Beyin Takımı ve Altın Hamle Gençlik ve Spor Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitim Sertifikası programı kayıtları alınmaya başlandı.

İlimizde ilk defa açılacak olan Zeka ve Akıl oyunları Eğitmenliği Eğitim Sertifikası programı Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından okullarımızda seçme ders olarak okutulması sonucunda eğitmen bulma sıkıntısını gidermek amacıyla 01-04 Mayıs 2014 tarihleri arasında Zeka ve Akıl oyunları Eğitmenliği Eğitimi Sertifikası programı gerçekleştirilecek.

İlimizde açılacak Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitimi Sertifikası programından Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretmenleri yararlanabilecek. Eğitim süresi 40 saat olup, eğitim sonunda sertifikayı almaya hak kazanlara yapacakları eğitimlerde kullanmak üzere Zeka ve Akıl oyunlarına ilişkin materyallerde dağıtılacaktır.

Eğitmenliğini Türkiye'nin ilk büyük kadın ustası, dokuz kez Türkiye Satranç Şampiyonluğu yaşamış olan Nulifer Çınar tarafından verilecektir. İlimizde düzenlenecek olan Zeka ve Akıl Oyunlarına ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 05383803820 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirler.

Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır.

Bu nedenle zeka oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmektedir.

Eğitimlerde zeka ve akıl oyunlarının uygulamasında zenginlik katacak sıra dışı düşünme becerisi etkinliklerine de yer verilecek ve örnek etkinlikler paylaşılacaktır.

Amaç:

*       Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek
*       Çocuğu Zekâ-Akıl Oyunları dünyasıyla tanıştırmak
*       Çocuğa Zekâ ve Akıl Oyunları'nın temel kavramlarını anlatmak
*       Zekâ Oyunları'nın geliştirdiği alanları tanıtmak
*       Geliştirdiği alanlara göre Zekâ Oyunlarını uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak
*       Zekâ Oyunları ile ilgili kaynakları sağlamak
*       Farklı yaş seviyelerinde uygulanabilecek zeka oyunlarını tavsiye etmek
*       Çocuklarda sıra dışı düşünme becerilerini geliştirmek

Eğitim sonrasında eğitim alan kişiler

*       Zekâ ve bileşenleri hakkında fikir beyan edebilir.
*       Zekâ Oyunları'nı öğretebilir
*       Zekâ Oyunları hakkında, genel kavramlar üzerinde açıklamalar yapabilir
*       Zekâ Oyunları'nın geliştirdiği alanlar hakkında bilgi verir ve bu alanların önemini bilir
*       Çözüm yöntemlerini uygulayabilir ve anlatabilir
*       Belirli bir müfredat aralığı (kurs, atölye, kulüp, okul dönemi) boyunca 30 civarında zekâ oyunuyla eğitimini planlayabilir ve uygulayabilir.
*       Zeka oyunları turnuvalarını organize edebilir.
*       Bireysel ve grupla oynanan oyunları organize edebilir.
*       Verilen kaynakları kullanabilir.
*       Çalışmalar sonrasında raporlama yapabilir ve velilere dönüt verebilir.
*       Çocuklara yönelik sıra dışı düşünme becerisi etkinlikleri yapabilir.
durumda olmaları hedeflenmektedir

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title