Haberler

"Zeka Oyunları Dersi"

Güncelleme:

Bu yıl ilk kez seçmeli ders olan "Zeka Oyunları Dersi" müfredatına göre yenilenen "akıl oyunları dergisi" çıktı.

"İçeriği Türk Beyin Takımı tarafından hazırlanan Zeka Oyunları Dersi'ni seçen öğrenciler, güncellenen Akıl Oyunları Dergisi'nde dersin içeriğine uygun pek çok zeka oyunu bulabilecekler."

Bu yıl ilk kez ortaokullarda seçmeli ders olarak belirlenen Zeka Oyunları Dersi, Türkiye genelinde 115.000'den fazla öğrenci tarafından tercih edildi. Çocukların zeka gelişimini destekleyecek olan Zeka Oyunları Dersi; akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, zeka oyunları, sözcük ve mantık oyunları, mekanik oyunlar ünite başlıkları altında işlenecek.

Zeka Oyunları Dersi müfredatını Türk Beyin Takımı üyelerinden oluşan Akıl Oyunları Dergisi ekibi hazırladı. Akıl Oyunları Dergisi'nin 79. sayısı geçtiğimiz günlerde bu dersin müfredatına uygun olarak hazırlanıp yayımlandı. Bu dersi seçen öğrenciler, dersin içeriğine uygun pek çok zeka oyunu sorusunu derginin yeni sayısında bulabilecekler.

Bu yıl öncelikle 5. sınıf öğrencileri tarafından seçilebilen Zeka Oyunları Dersi, önümüzdeki yıllarda da 6., 7. ve 8. sınıflar için daha ileri seviyelerde kademeli olarak geliştirilecek.

Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı(TBT), yıllardır ülkemizde zekâ oyunları kültürünün yaygınlaşması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Aynı zamanda Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Akıl Oyunları Yayıncılık, 2003'ten bu yana zekâ oyunları içerikli dergiler ve kitaplar yayımlıyor.

Zeka Oyunları ders içeriğini hazırlayan Türk Beyin Takımı, dünya zekâ oyunları literatürüne de onlarca yeni oyun katmış olan bir ekipten oluşuyor. Türk Beyin Takımı her yıl ulusal veya il bazında akıl oyunları yarışmaları düzenlemenin yanında pek çok okulda hem öğrencilere hem de öğretmenlere zeka oyunları eğitimleri ve seminerleri veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title