Haberler

Zanlıların Aileleri Köyü Terkediyor

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, 70 Çocuğun Öksüz Kaldığını Belirterek, Saldırıdan Kurtulanların Çaresizlik İçinde Olduğuna Dikkat Çekti.

Mardin'de 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından bölgeyi ziyaret eden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, 70 çocuğun öksüz kaldığını belirterek, saldırıdan kurtulanların çaresizlik içinde olduğuna dikkat çekti. Ateş, "Şimdi hayatta kalanlar orayı terk ediyorlar çünkü kendilerini güvende hissetmiyorlar. Gittiği yerde ne olacak peki? Sorun olmaya devam edecekler. İktidar bugünler için vardır ancak iktidar acizlik içinde" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Mardin'e giderek, vatandaşlar ve yetkililerle görüştü.

Mardin izlenimlerine ilişkin ANKA'ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, Bilge köyünde yaşanların ardından, bölgenin bir "facia" alanına döndüğünü ifade etti. 44 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından 70 çocuğun öksüz kaldığını belirten Ateş "bu çok vahim" diye konuştu. Ateş, hayatta kalanların ise çaresizlik içinde olduğuna dikkat çekerek, "Şimdi hayatta kalanlar orayı terk ediyorlar çünkü kendilerini güvende hissetmiyorlar. Gittiği yerde ne olacak peki? Sorun olmaya devam edecekler. İktidar bugünler için vardır ancak iktidar acizlik içinde" dedi. Olayla ilgili iktidara eleştiriler yönelten Ateş şunları dedi:

"Nedeni nedir açıklanmak da istenmiyor ama rant için olduğu belli. Bundan önemlisi oradaki koruculuk sistemi. Koruculuk başıbozuk şekilde işliyor ve bu çok vahim. Aydınların nefes alışını dahi izleyen iktidar, bu düğünde nasıl bir önlem almaz. Biz Ankara'da bir köy düğününe gittiğimizde bizi önce güvenlik güçleri karşılar. Burada töreydi, gelenekti, görenekti diye iktidarın buradaki başarısızlığı göz ardı edilemez."

-HALK FİİLİ VE PSİKOLOJİK BASKI İÇİNDE-

Bölgede, bir korku imparatorluğu yaratıldığını savunan Ateş, şöyle devam etti:

"Şimdi orada müthiş bir sindirme var. "Nasıl oldu bu olay?' diye sorduğumuz zaman "bilmiyoruz' diyorlar. "Acaba devlet büyüklerini rahatsız edecek bir söz mü çıkar ağzımızdan?' diye endişe duyuyorlar. Bir de terör örgütü korkusu var tabii. Oradaki halk hem fiili, hem psikolojik baskı içinde."

Ateş, bugün toplanacak CHP MYK'da bölgede edindiklerini izlenimleri sunacaklarını kaydederek, ardından bir değerlendirme yapacaklarını belirtti. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title