Haberler

Zaman ve BDP'den Müzakereye Destek

Güncelleme:

Oslo ve İmralı sürecinin yeniden başlaması konusunda iki zıt kutuptan; Zaman gazetesi ve BDP'den ilk kez ortak tavır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NTV canlı yayınında "Karşı tarafın samimiyetsizliği yüzünden bitti" dediği Oslo görüşmelerinin yeniden başlaması için Zaman gazetesi ve BDP'den destek geldi.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu "360 Derece" programına konuk olan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce Kürt sorununda çözüm arayışları noktasında cemaat ile hükümet arasında esaslı bir görüş farkı olmadığını ve yeni bir Oslo sürecinin başlaması durumunda Zaman gazetesinin buna destek vereceğini söyledi. Gülerce şöyle konuştu:

"OSLO'YA İTİRAZIMIZ OLMADI"

"Bizim Zaman gazetesindeki köşe yazılarına bakılırsa hükümetin 'siyasetle müzakere, terörle mücadele' ilkesine hiçbir itiraz olmadı. Bizim Oslo görüşmelerine de bir itirazımız olmadı. Devlet, annelerin gözyaşlarını ve akan kanı durduracaksa elbette ki her türlü tedbiri alır. Başka devletler de böyle yapar.

"MHP'NİN GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM"

Ben mesela MHP'nin görüşüne iştirak etmiyorum; 'hiçbir görüşme yapılmasın, hiçbir siyasi çalışma olmasın, bu kan da böyle akmaya devam etsin' Kürt gençlerin ölmesi hoşuna mı gidiyor insanların? Ölenler insandır, candır. Hükümetin takip ettiği politikalarda şu anda ben eleştirilecek bir şey görmüyorum. Terörle de çok ciddi mücadele ediliyor. Mesela BDP'li vekillerle ilgili de Başbakan'la aynı düşünüyoruz. Teröristlerle önceden haberleşip dağda kucaklaşmanın Kürt sorununda çözüme hiç bir katkısı yok.

"ZAMAN GAZETESİ KÜRT SORUNU VE YENİ ANAYASAYA DESTEK OLUR"

Oslo sürecine biz karşı çıkmadık zaten. Orada savcılarla MİT müsteşarının konuştuğu KCK operasyonlarıyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. Bu konularda icra ve söz hakkı, hükümettedir. Hükümetin, Kürt sorununda çözüm ve yeni anayasa için yapacağı her şeye Zaman gazetesi de herkes gibi destek olacaktır"

DEMİRTAŞ: CESURCA BİR ÇIKIŞ

Başbakan Erdoğan'ın " İmralı'yla yeniden görüşmeler olabilir" şeklindeki sözlerine ise BDP'den olumlu bir karşılık geldi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, açıklamayı çok önemli bulduğunu belirtirken "Askeri yöntemle çözeriz yaklaşımından daha cesurca bir çıkış" dedi. BDP grup başkan vekili İdris Baluken ise Erdoğan'ın sözlerini, "Çözüme gidecek en önemli açıklama" diye değerlendirdi.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Çok önemli buluyorum. Bu aslında, 'biz askeri yöntemlerle bu işi çözeriz' diyenlerden daha cesur bir söylemdir. Bu söylemin pratiğe geçmesi için hepimizin destek olması lazım. Ölümlerin ve akan kanın durmasını Türkiye 'nin büyük bir kısmı istiyor. Bu acı, hepimizin. Müzakerelerin yeniden başlamasına hepimiz destek sunalım"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Gülerce Şirin Payzın İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title