Haberler

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule Filmi

Güncelleme:

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Orta Dünya'da güç dengesi değişiyor. İki Kule – Karanlıklar Efendisi Sauron'un Barad-dûr'daki kalesi ve büyücü Saruman'ın Orthanc'daki kulesi – bütün uygarlıklara karşı bir savaş başlatmak ve İnsan ırkını yeryüzünden silmek için güçlerini birleştirdiler.

"İki Kule adıyla anılan kuleler, Saruman'ın üssü olan Orthanc kulesi ve Sauron'un evi Barad-dûr kulesi. Bu ikisi müttefik." diye açıklıyor yönetmen/yazar/yapımcı Peter Jackson. "Bir dereceye kadar bir soykırım hikayesi,. Bu iki kötü güç, insan ırkının, insanlığın yeryüzünden silinmesi gerektiğine karar veriyor ve bunu yapmak için harekete geçiyorlar."

Sauron'un ısıtıp, şekil verdiği Tek Yüzük, içinde saklı olan kötülükle kendisini yok etmek üzere bir araya gelen Kardeşliği, parça parça etti. Zorlu görev, daha şimdiden, Büyücü Gri Gandalf (Ian McKellen) ve İnsan Boromir'in (Sean Bean) hayatını aldı. Yüzüğün korkunç gücüne, sadece Hobbit Frodo Baggins karşı durabiliyor, işte bu da Frodo'yu yüzüğü taşıyabilecek yegane kişi yapıyor.

Frodo, Sam ve Gollum Emyn Muil Tepelerinde

Kaderiyle tek başına yüzleşmek zorunda kalan Frodo ve biricik sadık dostu Sam, Yüzük'e uzun ve karanlık bir geçmişte sahip olan gizemli yaratık Gollum tarafından izlendiklerinin farkına varmadan düşman bölgesine girerler.

Bir zamanlar Hobbit olsa da Gollum'un 500 yıl boyunca yüzüğü taşıması, vücudunun deforme olmasına, beyninin bozulup yozlaşmasına neden olmuştur. Gollum, Frodo ve Sam'i takip ederken yakalanınca, Hobbitlere, kendisini serbest bırakmaları karşılığında onları Emyn Muil tepelerinden geçirerek, Mordor'a götürmeyi teklif eder. Gollum'un sesini, hareketlerini ve WETA Digital'le çalışarak ruhunu veren Andy Serkis "Frodo, Gollum'la karşılaştığında, yaratıkta kendisine benzeyen pek çok şey görür. Yolculuğun Gollum olmadan devam edemeyeceğini hisseder." diyor.

Gollum'un işbirliği yapmasının tek nedeni "Kıymetli"sine onu çalabilmesine olanak sağlayacak kadar yakın olmaktır. İkisinin de ortak özelliği olan yüzüğü taşıma yeteneklerinden faydalanarak Frodo, Gollum'a hikayesini anlattırmayı başarır. Gollum'un bir zamanlar, Smeagol adlı bir Stoor Hobbit olduğunu ve yüzüğü şiddet kullanarak ele geçirdiğini öğrenir. Serkis, "Frodo, ona kim olduğunu itiraf ettirince, Gollum, Tek Yüzük hayatına girmeden önce nasıl birisi olduğunu hatırlamaya başlar."diyor.

Frodo için Gollum'un yanında olmak, karanlık bir aynaya bakmak gibidir. "Frodo'nun daha ilk aşamalarını yaşadığı, ölümcül bir hastalığa yakalanmış birini görmek gibi." diyor Serkis

Smeagol, kendine gelmeye başladığında, Gollum'un yükünü üzerinden yavaş yavaş atmaya başlar. Frodo'yla kurduğu ilişki, Frodo'yla Sam'in ilişkisinde sürtüşmelere neden olur. Wood, "Gollum'un gruba katılması, Frodo ve Sam'de pek çok değişikliğe neden olur. Dostlukları bir sınavdan geçmektedir. Frodo, yolculuk boyunca, gittikçe yüzüğe daha çok güvenmeye, yüzüğün gücü de onu değiştirmeye başlar. Sam, Frodo'nun görevi başarabilmesi için daha çok sorumluluk yüklenmek zorunda kalır. Çünkü Frodo, duyarlılığını, saflığını ve amacını yitirmeye başlamıştır." diyor.

"Frodo yüzüğü taşımaya devam ettikçe, daha çok acı çekiyor." diyor Frodo'nun sadık dostu Sam Gamgee'yi oynayan Sean Astin "Sam, Frodo'ya her zaman güvenir ve ne kadar zorda kalırsa kalsın, bunlara Frodo için katlandığını düşünür." diyor.

Frodo'nun görevinde çok önemli bir rol oynayan iki Hobbit'in birbirine duyduğu güven, Gollum onları Emyn Muil tepelerinden ve Ölü Bataklık'tan (Dead Marshes) geçirirken, yavay yavaş azalmaya başlar. Gollum'un onları Mordor'a götürme konusundaki istekliliği ve bunu yapıp yapamayacağı da bir bilinmeyendir.

Astin, "Tam, küçük Hobbitlerin, Orta Dünya'nın uçsuz bucaksız vadilerinde, çöllerinde, volkanik bölgelerindeki yolculuğu bundan daha zor hale gelemez diye düşünürken, durumları daha da kötüye gidiyor." diyor.

Yönetmen: Frances Walsh, Peter Jackson
Senaryo: J.R.R. Tolkien, Frances Walsh, Stephen Sinclair, Peter Jackson, Philippa Boyens

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title