Haberler

Yurt Genelinde Ders Zili Çaldı

Yurt genelinde ders zili çaldıBalıkesir'de eğitim ve öğretim yılı törenle başladı BALIKESİR - 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Balıkesir'de Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın katılımı ile yapıldı.

Yurt genelinde ders zili çaldı

Balıkesir'de eğitim ve öğretim yılı törenle başladı BALIKESİR - 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Balıkesir'de Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın katılımı ile yapıldı. Vali Yazıcı eğitim öğretim yılının başlaması konuşmasında öğrenci ve velilere kitap okumalarını istedi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen tören ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız törende yaptığı konuşmada, Balıkesir'de 834 okulda, 184 bin 366 öğrencinin, 15 bin 99 öğretmen ile eğitime başlayacağını söyledi.

Yıldız, "Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere değerli öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Sayın Valimizin himayelerinde başlatılan ve ilimizde bir sevdaya dönüşen BENGİ Projesi başta olmak üzere diğer eğitim projelerimiz ile başarılı çalışmalarımızı 2017-2018 eğitim öğretim yılında da var gücümüzle sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, "En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız bugün okullarına başlıyorlar. Yeni Eğitim Öğretim Yılının şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin İlköğretim haftasını tebrik ediyorum. Yeni bir dönem, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla kapılarını açıyor. Fen İşleri olarak okullarımıza tadilat-onarım için 3 milyon 900 bin liralık çalışma yaptık. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak Balıkesir il genelinde 712 okulda yaklaşık 15 bin top dağıtarak 151 bin 609 öğrencimize dokunduk. Ayrıca 'İmkan bizden, oynamak sizden' sloganıyla başlattığımız Mahalle Ligi turnuvasına çocuklarımızın ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. 20 Bin öğrencimiz mahalle ligi turnuvasına katıldı. Çocuklarımız bu projeyle hem keyifle futbol oynuyor, hem arkadaşlık ilişkileri ve iletişimleri gelişiyor" dedi.

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da, "Sevgili öğrenciler ve velilerimiz yeni öğretim yılımız hayırlı olsun. Güzel bir etkinliğe başlıyoruz. Kilometre taşlarında çok önemli yer edecek 8 aya başlıyoruz. Ben öncelikle öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Bu hanımefendilerin, beyefendilerin en değer verdiği en kıymetli çocuklar sizlere emanet. Bu emanetlere sahip çıkacağınıza eminim. Bu emanetleri hem akademik anlamda doldurarak, hem milli ve manevi değerler anlamda doldurarak ülkemizi geleceğimizi emanet edeceğiz. Sevgili öğrenciler güzel bir gün. Uzun bir tatilin ardından okulunuza ve arkadaşlarınıza kavuştunuz. Tabi ki oyun ile birlikte, dersle birlikte hayat devam edecek. İkisini de birlikte bir arada götüreceğiz. Ben Vali Amcanız olarak sizden bir şey istiyorum. Herkes ama herkes kitap okumalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası Balıkesir Valisi Ersi Yazıcı ve protokol üyeleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda ilk ders zilini çalarak yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını yaptılar. Vali Yazıcı ve beraberindekiler sınıflara girerek öğrencilere ders kitaplarını dağıttı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise öğrencilere defter ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda yapılan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kara, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve protokolün katılımı ile yapıldı.

23 bin öğrenci için ders zili çaldı BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde 23 bin 64 öğrenci için eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı. Okulun ilk gününde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı öğrencileri yalnız bırakmadı.

Edremit ilçesinde de tüm yurt genelinde olduğu gibi 2017-18 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilk zil çaldı. Sabah saatlerinde öğrenciler okullarında ders başı yaptı. Edremit ilçesinde 23 bin 64 öğrenci ve bin 92 öğretmen ilk, orta ve lise kademelerinde eğitim ve öğretime başladı. Okulun ilk günün Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı okulları ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya geldi. Özellikle okul hayatına merhaba diye minik ilkokul birinci sınıf öğrencileri ile yakından ilgilenen Kaymakam Sırmalı tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim sezonu diledi.

Dursunbey'de okula yeni başlayan öğrencilere hediyeler başkandan BALIKESİR - Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, okula yeni başlayan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine kitap boyama seti ve termos hediye etti.

Üç aylık uzun bir tatilin ardından başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Dursunbey'de de renkli görüntülere sahne oldu. Okulların açılması ile ilk kez okula giden öğrenciler tatlı bir telaş içine girerken velilerde çocuklarının heyecanlarına ortak oldular. Dursunbey'de yeni eğitim öğretim yılının açılışı Selimağa Kayaoğlu İlk ve Ortaokulunda yapıldı. Programa Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ümit Gökdemir, Okul Müdürü Mete Demirtaş, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere ilk olarak hitap eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yeni eğitim öğretim yılının hem öğrencilere, hem öğretmenlere, hem de velilere hayırlı olmasını diledi. Başkan Bahçavan "Öğrenciye, Eğitime, öğretime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bundan 13- 15 yıl önce bizlerde bir öğrenci velisiydik. O dönemlerde okullar başladığında, şu anda sizlerin ilk hafta, ilk gün masalarınızın üzerinde olduğu kitaplarınızı inanın bir dönem arar bulamazdık. Devletimiz yaklaşık 10 yıldan bu yana kitap konusunda yardımcı oluyor. Bizde buna bir katkıda bulunmak amacıyla, geçen yılda aynını yapmıştık, bu yılda özellikle ilk başlayan öğrencilerimize ve anaokulu öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıyoruz. Sizlere mini bir çanta içerisinde de kırtasiye yardımı var. Sizlerin tekrar 2017-2018 eğitim öğretim yılını kutluyor hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Bahçavan'ın konuşmasının ardından sınıfları ziyaret eden Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir öğrencilere Boyama seti Çantalarını ve su mataralarını hediye ettiler.

Sivas'ta okullar davul ve zurna ile açıldı SİVAS - Sivas'ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılı davul ve zurna ile çekilen halaylarla başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Sivas'ta tören düzenlendi. Yaklaşık 115 bin öğrenci ilk zilin çalmasıyla ders başı yaptı. Karşıyaka İlkokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ardından Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri davul, zurna eşliğinde halay gösterisi sundu.

Törende konuşan Vali Gül, hem öğrenciler hem de veliler için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki sizin en kıymetliniz evlatlarınız. Onlar için en iyi eğitimi istiyorsunuz, en kaliteli eğitimi istiyorsunuz. Devlette sizin bu beklentinize cevap vermek için hem Türkiye'nin genelinde, hem de Sivas'ta bunu karşılamaya çalışıyor. Sivas'ta yaklaşık 115 bine yakın öğrencimiz, 8 bin 500 de öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizin temel amacı öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek ve sizlerin beklentilerini karşılamak. Tabi başarıya odaklanmamak lazım. Biz de başarıdan ziyade nasip ve şükür var. Allah bir şeyi nasip etmişse o çocuğunuza ve sizlere nasip olur. Nasip olduğu için de öğrenci de, öğretmen de, veli de buna şükretmesi gerekir. Tabi bunu yaparken de öğrenci sorumluluğunu bilecek, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de sorumluluğunu bilecek" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve beraberindekiler açılışı gerçekleştirerek okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Birinci sınıflarla aynı sıralara oturan Vali Gül, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı ders kitaplarını dağıttı.

Konya'da ders zili çaldı KONYA - Konya'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenciler ders başı yaptı.

Konya'da İlköğretim Haftası etkinlikleri Selçuklu Şerife Akkanat İlkokulu'nda düzenlenen programla başladı.

Düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, "Heyecanla ve güzel umutlarla başladığımız 2017-2018 eğitim öğretim yılının aziz milletimize ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin ulusluslararsı alanda daha da güçlü şekilde temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkün olacaktır. Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz çocuklarımızı çağımızın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş bireyler olarak yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, "Bugün tüm ülkemizde olduğu gibi 2017-2018 eğitim öğretim yılına yeni bir heyecan ve yepyeni umutlarla bugün ders başı yapıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının ilimize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisi ile tüm öğretmen öğrenci ve yöneticilerimize başarılar diliyorum. Bu yıl müfredatımızda kapsamlı değişiklikler yapıldı. Öncelikle yöneticilerimiz daha sonra da öğretmenlerimiz yeni müfredatla ilgili başarılı bir eğitim sürecinden geçirildi. Yenilenen eğitim programlarının başarıyla uygulanması için her türlü tedbirler alındı. Yenilenen müfredatlar bu yol 1-5-9'uncu sınıflarda önümüzdeki yılda tüm sınıflarda uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "İlimizde 440 bine yakın öğrenci, ilçemizde 120 bin çocuğumuz bugün ders başı yaptı. Kendilerini aydınlık bir geleceğe hazırlayacak eğitim dönemimin başlangıcını yapıyoruz. Bizlerde belediyeler olarak eğitimin kalitesini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem fiziki imkanların güzelleştirilmesi hem de diğer projelerle eğitime destek olmaya gayret ediyoruz. Sadece bu yıl 6 spor salonunu okullarımıza kazandırıyoruz. Güzel bir tevafuk oldu, hemen yan tarafımızda hem Şerife Akkanat hem de Adil Karaağaç'a hizmet edecek spor salonumuzun yapımı devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde 10 spor salonunu da ilimize kazandırmış olacağız" dedi.

Program halk oyunları gösterisi, öğrencilerin şiir okuması ve çiçek sunumu ile ders başlangıcı olarak devam etti. Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Sayın Hv. Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Meram Kaymakamı Resul Çelik, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Erzurum'da ders zili çaldı ERZURUM - Erzurum'da yaklaşık 160 bin öğrenci ders başı yaptı. Yakutiye İlçesi Şükrü paşa Ortaokulunda düzenlenen etkinlik ile 2017-2018 yılının ilk ders zili çaldı.

2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı açılışı Yakutiye İlçesi Şükrü Paşa Ortaokulunda yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız "160 bini aşkın öğrencisi ile 10 bine aşkın öğretmeni, 1200 den fazla okuluyla büyük bir aile olan maarif camiası adına saygıyla selamlıyorum, beşikten mezara kadar gelen bir sürecin küçük bir molasından sonra yeniden bir başlangıcın besmelesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuşmasında "Pırıl pırıl bir okul, çok güzel bir okul düzeni, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şunu görünce bir özel okul havasında okulumuzun fiziki şartlarını gördüm, inşallah içerisi de aynen dışı gibidir. Öğrencilerimizin kıymetli yavrularımızın geleceğe iyi hazırlanması ancak fiziki şartları düzgün okullarda olur" ifadelerini kaydetti.

Yaklaşık 160 bin öğrencini ders başı yaptığını belirten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Bu gün toplam bin 260 okulumuzda, 10 bin 100 öğretmenimiz, 160 bini aşkın öğrencimizle 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemini açıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Geçen yıl bir çağrı yapmıştım, hayırsever vatandaşlarımızın eğitime katkı sağlamalarını istemiştim. O çağrımız karşılığını buldu. 8 vatandaşımız bu katkıya cevap verdi. Erzurum merkezde toplamda yüzde elli ikili eğitim ve öğretim yapıyoruz. İkili eğitim demek çocuklarımızın daha erken saatlerde yataklarından kalkması ve okullarına gitmesi, daha geç saatlerde de evlerine gitmesi demektir. Hem çocuklarımız hem de veliler için büyük bir yorgunluktur. Bir an önce çözmek için hayırsever vatandaşların arsalarını bizlere vermesiyle bizlerde bu arsalara gerekli okulları yaparak eğitim ve öğretime katkı sağladık" açıklamalarında bulundu.

İlk ders olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Ömer Çomaklı temsili açılış yaptı. Daha sonra resim sergisi gezildi.

Açılışa Erzurum valisi Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, daire amirleri ve veliler katıldı.

Yozgat'ta öğrencilerin ilk dersi '15 Temmuz' oldu YOZGAT - Yozgat'ta 78 bin 486 öğrenci için 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Öğrencilerin ilk dersi ise '15 Temmuz Milli İrade Destanı' oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yozgat'ta 542 okulda 78 bin 486 öğrenci ve 6 bin 526 öğretmen ile başladı. Sabahın erken saatlerinde okulun bahçesinde ilk ders zilinin çalmasını velileriyle bekleyen öğrenciler, ilk gün heyecanı yaşadı. Yozgat'ta yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Milli Eğitim Vakfı İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı ve öğrenciler ile velileri katıldı. Düzenlenen programda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen ders kitapları ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere dağıtıldı. İlk derste 15 Temmuz Milli İrade Destanını konu olan ders kitabı öğrencilere dağıtılırken 15 Temmuz öğretmenler tarafından anlatıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin heyecanlarına ortak olan Vali Yardımcısı Adem Yılmaz,"Öğrencilerin gözlerinin alev gibi olduğunu nasıl heyecanlı olduklarını gördük. Bu vesile ile başlatmış olduğumuz yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde çok parlak bir dönem olduğunu hep beraber öğrencilerin gözlerinden gördük. Onların nasıl heyecanlı olduklarını ve geleceğe nasıl baktıklarını, eğitime nasıl heyecanla sarıldıklarını beraberce yaşadık. Bu gün Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndermiş olduğu kitapları öğrencilere dağıttık. Onlardaki bu heyecanı görmek bizleri çok sevindirdi. Burada biz yöneticilere, öğrencilere, velilere, öğretmenlere düşen ayrı ayrı görevler var. Bizlere kamu adına öğrencilere en iyi katkıyı sunmak düşüyor. Öğretmelenrimiz adına ise öğrencilerimize rehber olup onların önünü açmak düşüyor. Velilerimiz okul dışında öğrencilerimiz için neler yapabilirler, aile olarak ne katkıda bulunabilirler öğretmenleriyle istişare edip onları yönlendirmeleri ve öğrencilerin başarılı eğitim öğretim yılı geçirmeleri gerekiyor" dedi.

Öğrenciler kadar kendilerinin de heyecanlı olduğu söyleyen Sevgi Eroğlu,"İnşallah okur yazar bir insan olur. Millete devlete faydalı olur. Çocuğumuz birinci sınıfa başladı. Çocuklar ne kadar heyecanlıysa biz de o kadar heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

Vali Kaymak'tan velilere tavsiyeler

Samsun Valisi Osman Kaymak:

"Yavrularımızın bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmelerine fırsat vermeyelim" SAMSUN - Yeni eğitim ve öğretim yılının açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak velilere tavsiyelerde bulunarak, "Yavrularımızın bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmelerine fırsat vermeyelim" dedi.

Samsun'da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Atakum ilçesinde bulunan Adnan Kahveci İlkokulunda gerçekleşen programda, minik öğrenciler şiir ve halk oyunları gösterileri yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, yeni yıldan beklentilerin büyük olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Öğretmenlerden her şeyden önce iyi insanlar yetiştirmelerini beklediklerini dile getiren Vali Kaymak, "Ben de bir veliyim. Çocuğumu okula gönderdiğimde öncelikle iyi bir vatandaş, iyi bir insan olarak yetişmesini çok önemsiyorum. Bu çerçevede Milli Eğitimimiz çok ciddi program değişiklikleriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor. Artık ezbere dayalı bir eğitimden kişiyi hayata hazırlayan bir eğitim programı hazırlanmakta. Samsun'da tekli eğitime geçmek için 1200 dersliğe ihtiyaç var. Şu an itibariyle 800 derslik inşaatı bitmek üzere. İnşallah 400 dersliği de önümüzdeki sene bitirerek önümüzdeki sene yavrularımızı tekli eğitime geçirmiş olacağız. Başarı için öğretmen öğrenci ve veli üçlüsü çok önemli. Maalesef çağımız bilgisayar çağı. Çocuklarımız ellerinde telefon ve bilgisayarı bırakmıyorlar. Artık kitap okuma yarışı azaldı. Bu yönüyle önce öğretmenlerimizin önerileri doğrultusunda yavrularımızın bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmelerine fırsat vermeyelim. Onları hayata hazırlayalım. Onların daha çok dışarıda vakit geçirmelerini sağlayalım. Çocuklarımız bilgisayar başında vakit geçirmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı.

Antalya'da 440 bin öğrenci için ders zili çaldı

Vali Münir Karaloğlu:

-"İkili eğitim yapan okullarımızda en erken saat 07.30'da ders zili çalacak. İkili eğitim yapan bir okulda ise 07.30'dan önce okul idaresi veya milli eğitim ders zili çalmaya karar veremeyecek"

-"Ülkesini geleceğe emin adımlarla taşıyacak nesiller yetiştirmek en büyük amacımız" ANTALYA - Antalya'da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Vali Münir Karaloğlu'nun öğrencilerle birlikte çaldığı ders ziliyle başladı. Yeni dönemde 440 bin 846 öğrenci ile 29 bin 379 öğretmen ders başı yaptı.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının açılış töreni, yeni yapılan Kepez Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu'nda düzenlendi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tahir Savran, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Başsavcı Ramazan Solmaz, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile veliler ve öğrenciler katıldı.

"Geleceğe emin adımlarla taşıyacak nesiller yetiştirmek en büyük amacımız"

Törende bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın eğitimde önemli bir kent olduğunu vurguladı. 1556 okulda, 440 bin öğrenci ve 29 bin 379 öğretmenin yeni sezona başladığını belirten Karaloğlu,

"İnşallah 2017-2018'de bu eğitim kadrosu, velilerle birlikte bundan önceki yıllardan daha başarılı bir eğitim öğretim yılı yılı geçireceğimizi temenni ediyorum. Devlet, hükümet ve millet olarak bütün hedefimiz çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, kendi öz kültürüyle, kendi medeniyet kodlarımızla yetiştirmek ama aynı zamanda dünyayı tanıyan ve bilen, teknolojiyi iyi kullanan ve ülkesini geleceğe emin adımlarla taşıyacak nesiller yetiştirmek en büyük amacımız" dedi.

Okul başlama saatleri açıklaması

Son dönemlerde okul saatleriyle ilgili çeşitli tartışmaların yaşandığını aktaran Karloğlu, saatlerin şehirlerin coğrafi konumuna göre değiştiğini ve şehir trafiğini göz önüne alarak yapıldığına dikkat çekti. "Karaloğlu, "İkili eğitim yapan okullarımızda en erken saat 07.30'da ders zili çalacak. İkili eğitim yapan bir okulda ise 07.30'dan önce okul idaresi veya milli eğitim ders zili çalmaya karar veremeyecek. 07.30'dan sonra 07.40, veya üstü olabilir ama en erken 07.30'da ders zili çalacak. Eğer okul tekli eğitim yapıyorsa o zaman en erken 08.00'de ders zili çalabilecek. Yine okul idaresi, milli eğitim, servisçiler odası bir araya gelerek bunu 08.00'den sonraki bir saate de planlayabilir. Yani 08.10, 20, 30, 40'a kadar getirebilirler. Bizim belirlediğimiz saatler en erken ders zilinin çalabileceği saatlerdir. Eğer okulumuz özel okulsa bunda da en erken 08.30'da ders zili çalabilecek. Buradaki kastımız, hem şehirdeki trafiği bir şekilde belli bir periyoda yaymak, hem de servisler bazen iki okula servis yapabiliyor, onlara böyle bir imkan sağlayabilmek için üçlü bir sisteme gittik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Dördüncü sınıfa giden öğrenciler, birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim ederken, daha sonra Vali Münir Karalooğlu ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte yeni sezonun açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Karaloğlu ilk ders zilinin öğrencilerle birlikte çaldı. Ardından sınıfları ziyaret eden Karaloğlu ve beraberindekiler öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerin yanı sıra ders sıralarında öğrencilere 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan kitapçıklar da verildi.

Adana'da 463 bin 484 öğrenci ders başı yaptı

Adana Valisi Demirtaş, öğrencilerin ilk ders heyecanını paylaştı

Vali Demirtaş:

"Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak çağdaş eğitimi benimsemekle mümkündür" ADANA - Adana'da 463 bin 484 öğrenci ders başı yaptı. Öğrencilerin ilk ders heyecanını paylaşan Vali Demirtaş, "Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak çağdaş eğitimi benimsemekle mümkündür" dedi.

Türkiye genelinde 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ders başı yaparken Adana'da ise 268 okulda 463 bin 484 öğrenci ve 29 bin 100 öğretmen, 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılını karşıladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Nigahi Soykan İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Minikler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Demirtaş, öğrencilerin yaptığı halk oyunu gösterisini de ilgiyle izledi.

Vali Demirtaş, öğrencilere yaptığı konuşmada günümüz dünyasında en önemli olgunun eğitim olduğuna dikkat çekerek, "İçinde bulunduğumuz çağ bilim ve teknoloji çağıdır. Geleceğe umut ve güvenle bakabilmek, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak çağdaş eğitimi benimsemekle mümkündür" ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş, konuşmasının ardından ilk ders zilini çalarak öğrencilerle birlikte sınıflara gidip çocuklarla sohbet etti.

İlkokul 2. sınıf öğrencisi Deniz Şen, eğitimini tamamladıktan sonra çocuk doktoru olmak istediğini söyledi.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu kurumu temsilcileri ve kent protokolü katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Ersin Yazıcı Balıkesir Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title