Haberler

YSK verileri paylaştı! Yurt dışındaki yaklaşık 700 bin seçmen oy kullandı

Güncelleme:

14 Mayıs'a sayılı günler kala yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma işlemi devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu, 1 Mayıs saat 21.00 itibarıyla yurt dışındaki seçmenlerden 697 bin 577'sinin oy kullandığını duyurdu.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma süreci geçtiğimiz günlerde başladı. Çok sayıda ülkenin Türkiye temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında gurbetçi vatandaşlar sandık başına gitti.

700 BİNE YAKIN GURBETÇİ SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışındaki oy kullanma süreci ile ilgili verileri paylaştı. YSK'nın verilerine göre, yurt dışındaki seçmenlerden 697 bin 577'si, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verdi.

SEÇMENLERİN ÇOĞUNLUĞU YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDE OY KULLANDI

Saat 21.00 itibarıyla yurt dışındaki seçmenlerden 644 bin 972'si yurt dışı temsilciliklerde, 52 bin 605'i gümrük kapılarında oy kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Yüksek Seçim Kurulu 1 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

ali ihsan çakır:

Ülkemizde yaşamadan, çektiğimiz sıkıntıları çekmeden adımıza oy kullanılıp geleceğimi şekillendirmeleri büyük haksızlık.

26
14
yanıtYanıtla
Haka:

Onlar niye bir hafta boyunca oy kullanabiliyor?biz sadece pazar günü. Bu saçmalık değil mi?

23
14
yanıtYanıtla
osman kara kara:

Asıl saçma olan bu ülkede yaşayan suruyelilerin oy kunlanacak olmaları! kendi ülkesinde söz hakkı bile olmayanların bizim ülkemizin geleceği hakkında oy kunlanıyor olmaları çok acı bişey

21
9
yanıtYanıtla
vatandas:

Çok kötü organize edilmis. Insanlar saatlerce sira beklemek zorunda. Oylarini kullanmadan dönenler var!

16
5
yanıtYanıtla
Metinol:

Yurtdisinda yasiyorum oy kullanmadim ve kalici Tr donmedigim surece kullanmayacagim. Herkes yasadigi ulkede yoneticisini secmeli.

9
4
yanıtYanıtla
kaan:

Amsterdam RAI cok kalabalik. Kavgalar oldu

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title