Haberler

Yunanistanlı hekimler için "ilk resmi temas" kuruldu

YEŞİM SERT KARAASLAN - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanlı hekimlerin Türkiye'de çalışmasıyla ilgili olarak Selanik'te ilk resmi teması kurduğunu belirterek, "Selanik Tabip Odası y...

YEŞİM SERT KARAASLAN - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanlı hekimlerin Türkiye'de çalışmasıyla ilgili olarak Selanik'te ilk resmi teması kurduğunu belirterek, "Selanik Tabip Odası yönetimi ile görüştük. Ciddi düzeyde talep de var. Şimdi, her iki tarafta bir komisyon kurarak çalışma yapacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Selanik'teki temaslarının ardından kendi büyüdüğü topraklar olan Kozlukebir Köyü'ne gitti.

Burada yaptığı ziyaretlerin ardından, köyün kahvesine giderek mahalle sakinleriyle sohbet eden Müezzinoğlu, AA muhabirinin sorusu üzerine, Yunanistanlı hekimlerin Türkiye'de çalışmasına yönelik girişimler hakkında bilgi verdi.

-"Ciddi düzeyde talep var"

Dün Yunanlı yetkililerle ilk kez biraraya geldiklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Selanik Tabip Odası yönetimi ile görüştük. Ciddi düzeyde talep de var. Şimdi, her iki tarafta bir komisyon kurarak çalışma yapacağız. Böylece, ilk resmi temas bugün kuruldu" dedi.

Müezzinoğlu, Yunanlı yetkililerin de hazırlık yapacağını anlatarak, "Biz, İstanbul'daki özel hastanelerin yönetimi ile görüşeceğiz. Biz de Bakanlık olarak bir heyet görevlendireceğiz" diye konuştu.

-Türkçe bilme şartında geçiş formulü üzerinde çalışılıyor

Yabancı uyruklu hekimlerin Türkiye'de çalışabilmesi için yapılan kanuni düzenlemede üç önemli şartın bulunduğunu anımsatan Müezzinoğlu, bunlardan birisinin diploma denkliği konusu olduğunu hatırlattı. Müezzinoğlu, "Yunanistan ile zaten o anlamda bir sorunumuz yok" açıklamasında bulundu.

İkinci şartın çalışma izni olduğunu belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışma izninin prosedürü belli. Son olarak da Türkçe bilme şartı var. Türkçe bilme şartında bir geçiş formulü bulabilirsek, bir taraftan çalışsın diye…'İlk bir yıl Türkçe bilme şartı aramayalım, görevlendireceğimiz tercümanlarla çözelim' diyoruz. O da spesifik çok ihtiyacımız alanlarda. Ama henüz öyle bir kararımız yok, üzerinde çalışacağız."

Yunan yetkililerden aldıkları bilgiye göre, yaklaşık bin hekimin Türkçe kursuna gittiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Onlar Türkçe kursuna gidiyorlarsa, zaten birkaç ay içerisinde bir mesafe kat ederler" dedi.

Müezzinoğlu, bu işte hekimlik tecrübesi ve standartların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Hekimlik tecrübeleri ve hekimlik standartlarının iyi olması önemli. Teknoloji ve tedavi uygulamaları standartında sorun olmadığına göre, iletişimi de çözeriz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Kozlukebir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title