Haberler

Yüksekdağ: "Yaşananları Kimse Bize Kamu Güvenliğini Sağlamakla İzah Etmeye Kalkmasın"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polis ile HDP Milletvekilleri arasında çıkan çatışma- Güvenlik güçlerince müdahale detaylar- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması- Hatip Dicle'nin konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "10 gün boyunca yaşananları kimse bize kamu güvenliğini sağlamakla izah etmeye kalkmasın" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 3 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin, "10 gün boyunca yaşananları kimse bize kamu güvenliğini sağlamakla izah etmeye kalkmasın" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polis ile HDP Milletvekilleri arasında çıkan çatışma- Güvenlik güçlerince müdahale detaylar- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması- Hatip Dicle'nin konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "10 gün boyunca yaşananları kimse bize kamu güvenliğini sağlamakla izah etmeye kalkmasın" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 3 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin, "10 gün boyunca yaşananları kimse bize kamu güvenliğini sağlamakla izah etmeye kalkmasın" dedi.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve bazı HDP milletvekilleriyle Diyarbakır'dan Silvan ilçesine gelen Yüksekdağ, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine girmek istedi. Ancak Cami Mahallesi'nde polis ekipleri, Yüksekdağ ve beraberindekilerin yaşanan çatışmalar nedeniyle 3 mahallede can güvenliğinin bulunmadığını belirterek, geçişlerine izin vermedi.Israrla söz konusu mahallelere gidilmek istenmesi üzerine, polis gruptan sadece dokunulmazlığı bulunduğu için milletvekillerinin 3 mahalleye girebileceğini belirtti.Uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Daha sonra Silvan Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Yüksekdağ, Silvan'da 10 günde 7 kişinin öldüğünü savundu.Silvan halkının "öz yönetim" ile demokratik şekilde yaşamını sürdürmek istediğini iddia eden Yüksekdağ, "10 gün boyunca yaşananları kimse bize kamu güvenliğini sağlamakla izah etmeye kalkmasın. 'Kamu güvenliği' adı altında kamunun geleceğini karartan bir güvenlik politikasını karşımıza çıkardılar. Burada halk kendi güvenliğini sağlayabilecek kadar bilinçli ve örgütlüdür" diye konuştu.DTK Eş Başkanı Dicle de sorunun demokratik yoldan çözümü için hükümetin acil adımlar atmasını istediklerini belirtti.Açıklamanın ardından gruptan bazı kişiler oturma eylemi yaparak Diyarbakır Caddesi'ni ulaşıma kapattı.Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan ve polise taşla saldıran gruba güvenlik güçlerince müdahalede bulunuldu.Grup, ara sokaklara dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hatip Dicle Diyarbakır Silvan Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title