Haberler

YTÜ'ye İki Ödül Birden

Güncelleme:

TÜBİTAK tarafından 2007 yılından beri düzenlenen Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'nda Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü HYDR-S isimli hidrojen enerjili aracı ile hem Türkiye 1'si. hem de En İyi Tasarım Ödülü alarak, iki kupa ile yarışı tamamlamıştır.

İzmit Körfez yarış pistinde, 23 Üniversite ekibinin katılımıyla yapılan yarışta, en yüksek hız ve en iyi tur zamanlarına da sahip olan ekibimiz büyük bir başarıya imza atmıştır.

7 yıldır düzenlenen Hidromobil yarışlarının bu zamana kadar yapılan en hafif aracı olan HYDR-S kendi kendini destekleyen monokok gövdesi %95 oranında karbon-fiber sandviç yapı olması sayesinde oldukça hafif ve mukavim bir yapıdadır.

Aracımız üzerinde barındırdığı soğutma sistemi, uzaktan bilgi takip ve müdahale telemetri sistemi, güç yönetim sistemi, batarya yönetim sistemi ile rakiplerinden ayrılmaktadır.

AESK ekibinin bir sonraki hedefi uluslar arası yarışlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, ülkemize başarılı sonuçlarla dönmektir.

Ekip Üyeleri : Akademik Danışmanlar:

Mehmet BAYLAN Prof. Mehmet Emin YURCİ

Hüseyin CEYLAN Doç. Dr. Mehmet UZUNOĞLU

Mehmet İlkay ÇELİK Doç. Dr. Süleyman Hakan SEVİLGEN

Alaattin HALICIOĞLU Yrd. Doç. Dr. Alp Tekin ERGENÇ

Mustafa DİLSİZ Arş. Gör. Yasin KARAGÖZ

Hasan Hüseyin KELEŞ

Abdullah KIZIL

Emre PEPEÇ

Hakkı ŞENCAN

Ata Yiğit YILDIRIM

Onur YARAN

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title