Haberler

Ysk Denizli İçin Kararını Açıkladı

Kulislerde, ön seçim sonuçlarına uyarak kontenjan kullanmayan CHP'nin ikinci sıraya Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'i göstereceği konuşulmaya başlandı.

Kulislerde, ön seçim sonuçlarına uyarak kontenjan kullanmayan CHP'nin ikinci sıraya Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'i göstereceği konuşulmaya başlandı.

CHP'nin Denizli'de ikinci sırada kontenjan kullanmasıyla ilgili olarak YSK'ya yapılan itiraz karara bağlandı. YSK, kontenjan kullanılması yolunda karar verdi. CHP'nin birinci sıra adayı Adnan Keskin, kararı eleştirerek, 'YSK, geçmiş içtihatlarına ters düşen bir karar aldıö dedi. Bu arada kulislerde, ön seçim sonuçlarına uyarak kontenjan kullanmayan CHP'nin ikinci sıraya Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'i göstereceği konuşulmaya başlandı.

Denizli'de CHP'nin ikinci sıra kontenjan adayıyla yaşadığı sıkıntı sürüyor. İkinci sıra adayını kontenjan göstereceğini belirtmesine rağmen bu hakkını kullanmayarak ön seçimde çıkan sıralamayı tercih eden CHP'nin kararına kontenjan adaylarından Mehmet Kocabatmaz ve partili Yılmaz Emik'in itirazı üzerine YSK, kontenjan kullanılması yönünde karar verdi. CHP'nin kontenjan olarak ikinci sıradaki Melike Basmacı Kayhan'ı göstermesini de 4'e karşı 7 oyla reddeden YSK, ön seçime katılan isimlerin de kontenjan gösterilemeyeceği yönünde karar aldı. CHP merkez Yürütme Kurulu bugün toplanarak Denizli'de ikinci sıraya kontenjan olarak bir ismi gösterecek. Aday gösterilmeyen Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Denizli'den aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.

YSK'nın kararına ilk tepki, Denizli'nin birinci sıra milletvekili adayı CHP eski Genel Sekreteri, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Adnan Keskin'den geldi. Seçim çalışmaları kapsamında Gazi Bulvarı'nı gezen Adnan Keskin, YSK'nın kararının geçmiş içtihatlarına ters olduğunu söyledi. Keskin, 'Yüksek Seçim Kurulu geçmişteki içtihatlarının aksine yeni bir içtihat geliştirdi. Seçim süreçlerinde YSK, kontenjan kullanma kararını alan siyasi partilerin kontenjan kullanmalarını zorlayacak bir yaklaşım içerisinde değildi. Siyasi partiler isterlerse kontenjan kullanmıyorlardı. YSK'nın geçmiş içtihatlarına ters düşen bir tutum ortaya çıktı. Ayrıca YSK bu kararıyla ön seçime girmiş aday adaylarının da kontenjan adayı gösterilmesinin yolunu kapattı. Bu karar karşısında CHP, kendi iradesinin dışında YSK kararı doğrultusunda bir kişiyi kontenjan adayı göstermek zorunda kaldıö dedi.

YSK kararıyla aday sıralamasında bir basamak geriye düşen milletvekili adaylarının partiye küskünlüğünün olmaması gerektiğini belirten Keskin, 'Parti bu konuda gerekli kararlılığını gösterdi. Çıkan listedeki aday arkadaşlarıma aday olduğunu bildirdi. YSK geçmişe ters düşen yaklaşımla karar aldı. Partiden kaynaklanan bir kusur söz konusu değil. İdari birimden doğan karar karşısında arkadaşlarımızın partiye küsmelerine neden olacak bir olumsuzluk olduğunu, CHP'ye bağlılığında bir zedelenme olduğunu düşünmüyorumö diye konuştu.

Denizli'de üç Nisan'da yapılan ön seçimde sıralama şöyle oluşmuştu:

Adnan Keskin (avukat), Melike Basmacı Kayhan (mühendis), Adil Demir (avukat), Kazım Arslan (avukat), Huriye Çağlayan (avukat), Ali Kavak (avukat) ve Gülizar Biçer Karaca (avukat)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title