Haberler

YSK Başkanı Ahmet Yener: 4 yerde seçim yenilenecek

Güncelleme:

31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirtti. Yener, 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirtti. Buna göre 4 yerde seçim yenilenecek. Yener, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

"SÜREÇ NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDİYOR"

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz sürecini YSK'de takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı. Bayram sürecinde de mesaiye devam ettiklerini belirten Yener, dün itibarıyla olağan itiraz sürecinin sona erdiğini, olağanüstü itiraz sürecinin de 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını anımsattı. Her seçim döneminin kendi koşulları içinde değerlendirilmesi gerektiğini ancak 2019'daki itiraz süreci ile 2024'teki itiraz süreci arasında çok fazla fark olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğini dile getiren Yener, "Belki iller bazında farklılıklar olabilir. 2019'da itirazın hiç gelmediği ya da çok az geldiği illerden, bu dönem daha fazla gelmiş olabilir. Şu ana kadar süreç normal seyrinde devam ediyor." diye konuştu.

YSK Başkanı Ahmet Yener: 4 yerde seçim yenilenecek

4 PARTİNİN 6 İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Siyasi partilerin bulunduğu itirazların sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Yener, şunları söyledi: "Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek."

İTİRAZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yener, seçimlerle ilgili olağanüstü itiraz koşullarının yasada yer aldığına işaret ederek, "Siyasi partilerimizin genel merkezleri, bizim vermiş olduğumuz kararların, yasanın öngördüğü koşullarda tekrar incelenmesini talep ediyorlar. Bizlerin vermiş olduğu kararların tekrar gözden geçirilmesi talep ediliyor" ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Ahmet Yener: 4 yerde seçim yenilenecek

Dünya Seçim Organları Birliğinin (A-WEB) YSK'yi "En İyi Uygulamalar ve Girişimler" alanında ödüle layık görmesini değerlendiren Yener, ödülün 2023'teki seçimler ile daha önce gerçekleşen seçim sürecine ilişkin gönderdikleri sunumların değerlendirilmesi neticesinde verildiğini belirtti. Başkan Yener, "Bu sadece bizim dönemimizdeki kurumun faaliyetleriyle ilgili değil. 1950'den beri devam eden süreçte ülkemiz YSK'nin gerçekleştirmiş olduğu seçimlerdeki başarısının ödüllendirilmesi, taçlandırılması diye nitelendirebiliriz." dedi.

4 YERDE SEÇİM YENİLECEK

Öte yandan Yener, yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirterek, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu YSK Başkanı Ahmet Yener Pınarbaşı Şanlıurfa Kayseri Edirne Sivas Partiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Özer Doğan:

yenilen pehlivan güreşe doymaz

157
30
yanıtYanıtla
Gh Tgv:

Hatayda rant var tekrar olmaz paralar yandasa

89
24
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

HATAYA NE OLDU YANDAS YSK

75
24
yanıtYanıtla
Ayhan Kökemli:

Hiç,Hatay yıkıldı.Chp kentsel dönüşüm e hayır diye eylem peşindeydiHatay da kentsel dönüşüm için Akparti dedi.Şaşılması gereken,millet enkaz alttinlerken itfaiyeyi kendi parasını kurtarmak için kullanan Lütfü Savaş'a oy vermeleri.

yanıt0
yanıt2
Metin:

Ben bunların adaletli bağımsız kurum olduklarına inanmıyorum her şey formalite saraydan yönetiliyor diye düşünüyorum.?

61
27
yanıtYanıtla
ny Tafo:

Bursa seçim kurulu başkanını gördün mü mazbata töreninde. CHP il başkanı olsa bu kadar pervasız olmaz.

yanıt0
yanıt1
Raşid Polat:

Pınarbasın'a Memduh Başkana ve destekcilerine selam olsun...

11
67
yanıtYanıtla
uCube :

Çok gereksiz. Önemli yerler olsa neyse derim. Ama zaman kaybı, bırakın arkadaş kazanan kişi yoluna baksın. 4 sene bir şey yapmıyor ise gider zaten. Ne bu koltuk sevdası anlamadımki. ;)))

63
13
yanıtYanıtla
Vatan:

seninde az kaldi devrin sabir az

55
17
yanıtYanıtla
Quantum:

Ordudaki seçim oldukça tuhaf. 500 bin küsür seçmen sayısı, 100 bin civarı geçersiz oy. Akla mantığa pek sığmıyo, var bunda bi iş

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title