Haberler

YPG: IŞİD'in Türkiye'den Geçtiğine Dair Kanıt Yok

Güncelleme:

YPG Sözcüsü Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, IŞİD militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) açıklama geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, IŞİD militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

"BİZİM TÜRKİYE'YE BİR SUÇLAMAMIZ OLMADI"

AA muhabirinin sorularını yazılı yanıtlayan Halil, IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden girdiklerine dair iddiaları değerlendirdi. Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. IŞİD militanları kente batı ve güneyden girdi'' ifadelerini kullandı.

"BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATTILAR"

Saldırının yapılış şekli hakkında ayrıntılar veren Halil, ''IŞİD militanları şehre girdikten sonra bomba yüklü araç patlattılar. Sonra YPG güçleriyle çatışma başladı. Saldıran IŞİD militanlarının bir kısmı öldürüldü ve 3 militan kaçtı. Diğer bir grup militan ise şu an kuşatılmış durumda'' dedi. 18 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından, çatışmalar ağırlıkla ilçe merkezinde devam ediyor. Yaralıların birçoğu Türkiye'de tedavi altında.

SURUÇ KAYMAKAMI: YARALI SAYISI 127

Bu arada Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Kaymakamı Abdullah Çiftçi, IŞİD'in saldırdığı Kobani sınırına geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kaymakam Çiftçi, "Şu an itibari ile gelen yaralı sayısı 127. Maalesef 3'ü hastanede, biri de sınırdan hastaneye getirilirken öldü." dedi. Yakın bölgelerde iki ayrı patlamanın olduğunu kaydeden Kaymakam Çiftçi, patlamayı gerçekleştiren kamyonetlerin Kobani sokaklarından gelerek patlatıldığını dile getirdi.

"ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR"

Çiftçi, çatışmaların azaldığını ancak birkaç noktada devam ettiğini belirtti. Çiftçi, 45- 50 IŞİD militanının YPG kıyafeti ile Kobani'ye sızdıkları yönünde bilgi aldıklarını anlattı. Kobani'de bazı noktalara keskin nişancıların yerleştirildiğini aktaran Kaymakam Çiftçi, sivillere yönelik baskı uygulandığı duyumlarının alındığını belirtti. IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden gittiği iddialarını reddeden Çiftçi, bu iddialarla kara propaganda oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. 250 kişinin sınırda beklediğini ancak alımların yapılmayacağını anlatan Kaymakam Çiftçi, "An itibari ile alım gerektirecek bir durum yok. Sınıra gelenlerin gıda malzemesi karşılanıyor. Alım olmayacak." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Çiftçi Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

500

Yorumlar (384)

CungusluTürkmenMobil-IOS:

80 pkkli cehenneme uctu sadece kobanede arti sarrinde 24, ve hesekede 17 etti. Toplam etti 121 pkkli cehenneme postalandi. Bugunluk yeter gari

113
8
yanıtYanıtla
Kürdish:

kobani düştü düşecek diyenlere cevap ankara düştü düşecek

62
30
yanıtYanıtla
NimetmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kahrolsun t.c akp

8
79
yanıtYanıtla
sofimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ula kendinizi yirtsanizda havlasanizda ypg bolgeyi ele gecirecek kimsenn zoruna gitmesn ypg

36
42
yanıtYanıtla
haha:

kürt deyince aklima etek fistan geliyor

54
10
yanıtYanıtla
DİYAR 21:

yeryüzünde sizlerde firavun ve askeri gibi helak olursunuz inşallah işid barbarları

56
5
yanıtYanıtla
patanimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Isid candir

23
36
yanıtYanıtla
vatansever:

fare suratlı yeni milletvekil hemen türkiyeyi suçladı. neymiş ışıd militanları kobaniye türkiyeden sızmış. ya bunlar ne kadar türkiye düşmanı hem bu topraklarda yaşa hem kucak dolusu maaş al hemde memleketi kötüle nanakör hainler

17
40
yanıtYanıtla
kendal:

allah zalimleri kahretsin ve zalimden yana olanlarida kahretsin aminnnnnnnn inşaalllah yarabim bu hayırlı ramazani şerifhürmetine ve bu mübarek gecede sen bu duamızı hz muhammed mustanın hürmetine kabul et bütün ey rahmeti bol olan allahım sen herseye kadirsin

53
0
yanıtYanıtla
AGHA:

YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

18
34
yanıtYanıtla
Tüm 384 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title