Haberler

Yozgat'ta yerli nohut tohum çeşitlerinin deneme ekimi gerçekleştirildi

Güncelleme:

Yozgat'ta, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yerli nohut tohum çeşitlerinin deneme ekimi gerçekleştirildi. Yapılan deneme ekiminde, bakanlık tarafından geliştirilen ve tescili yapılan 9 çeşit nohut tohumu kullanıldı. Amacın, yerli ve milli tohumların çiftçilere tanıtılarak kullanımını ve verimini artırmak olduğu belirtildi.

Yozgat'ta, yerli nohut tohum çeşitlerinin deneme ekimi gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, yazılı açıklamasında, bakanlığın tarımsal araştırma enstitülerince geliştirilen ve tescili yapılan yerli 9 çeşit nohut tohumunun deneme ekiminin yapıldığını belirtti.

Yozgat'ın yemeklik dane baklagiller üretiminde ülke çapında önemli bir üretim alanı olduğunu ve en çok nohut ekildiğini aktaran Özkaya, şunları kaydetti:

"Tarımsal araştırma enstitülerince geliştirilen ve tescili yapılan 'Atabay', 'Tunç', 'Karlı', 'Çiftçi', 'Nihatbey', 'Bayrak', 'Caner', 'Sezgin' ve 'İnci' çeşitlerinin 6 köyümüzde deneme ekimi yapıldı. Amacımız, bakanlığımız araştırma kuruluşları ve özel sektörce geliştirilmiş daha iyi verim ve kalite özelliklerine sahip yerli ve milli tohumlarımızı çiftçilerimize göstererek tanıtmak, kullanımını ve verimi artırmaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title