Haberler

Yozgat'ta Öldürülen 12 Yaşındaki Sefa Ayan Cinayeti Davasında, Savcıya İhmal Suçlaması

Yozgat'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın sırtından vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak 38 yaşındaki katil zanlısı tutuklu Semra Y.'nin yargılanmasına Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Yozgat'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın sırtından vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak 38 yaşındaki katil zanlısı tutuklu Semra Y.'nin yargılanmasına Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ayan ailesinin avukatı Özgür Arslan, müvekkili oldukları ailenin daha önce de sanık ve eşinin silahlı saldırısına uğradığını, o zaman savcının yeterli soruşturma yapmadığını iddia etti.

Yozgat'ın Çallı Köyünde 21 Aralık 2014 tarihinde büyükbaş hayvanları evlerinin yakınındaki çeşmeye su vermek için götüren 12 yaşındaki Sefa Ayan, çeşme başında beklerken komşuları Semra Y.'nin ateşlediği av tüfeğiyle kısa mesafeden vurularak hayatını kaybetti.

Duruşmada ifade veren sanık Semra Yaman pişman olduğunu, öldürdüğü Sefa Ayan'a değil, çocuğun babasına ateş ettiğini söyledi. Ancak Ayan ailesinin evindeki güvenlik kamerası kayıtlarında olay yerinde çocuğun yalnız olduğunun görüldüğü belirtildi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için 12 Ağustos'a ertelendi.

SAVCIYA İHMAL SUÇLAMASI

İlk duruşmanın ardından açıklama yapan Ayan ailesinin avukat Özgür Arslan, olayı inceleyen Cumhuriyet Savcısının ihmalinin söz konusu olduğunu söyledi. Bu olaydan önce Ayan ailesinin evi ve traktörünün Semra Y. ve eşi Ahmet Y. tarafından kurşunlandığını belirten avukat Arslan, "Olayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, bu olayın bütününü bildiği halde eksik soruşturma yaparak sanıkları ceza hakimliğine dahi sevk etmeden kendi inisiyatifiyle serbest bırakmıştır ve 21.12.2014 gününde müvekkilimin küçük oğlu hayvanlarını otlatırken Semra Y. tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Daha önceki olayda savcı görevini yapsaydı, belki de bu cinayet yaşanmayacaktı" diye konuştu.

SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avukat Özgür Arslan, eksik soruşturma gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı H.K. hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Aslan, "Müvekkilimizin oğlunun öldürülmesi olayında bugünkü duruşmada sayın mahkeme birkaç tanığı dinleyerek bütün taleplerimizin reddine karar vermiştir. Diğer celse Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde reddi hakim talebinde bulunacağız. Yozgat'ta yapılan adaletin bizce hiçbir geçerliliği yoktur, çünkü adaletin yeterli işlemediğini düşünüyoruz" dedi. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Arslan Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title