Haberler

Yozgat'ta Dolu, Ekili Alanlara Zarar Verdi

Güncelleme:

Yozgat'ta yağmur ve dolu sebebiyle ekili alanlar zarar gördü.

Yozgat'ta yağmur ve dolu sebebiyle ekili alanlar zarar gördü.

Yozgat'ta bir haftadır aralıklarla süren yağmur bugün de etkisini sürdürürken, bazı bölgelerde ise dolu etkili oldu. Yağmur ve dolu sebebiyle oluşan sel suları, merkeze bağlı Musabeyli, Topaç ve Dayılı köylerinde ekili alanlarda zarara yol açtı. Musabeyli köyünde derelerin taşması sonucu ekili alanları su bastı. Dolunun köyün nadas alanlarına düşmesiyle hububat fazla bir zarar görmezken, özellikle nohut, mercimek, bağ ve bahçelerde zarar oluştu. Zeki Karaca isimli çiftçi, dolunun köy arazisine düştüğünü ve oluşan sel sularının bağ ve bahçeleri bastığını belirterek, "Bahçemizdeki domates, biber, kavun ve karpuzlar tamamen sular altında kaldı" dedi.

Sel sularının getirdiği ağaç dalları köprülerin tıkanmasına sebep olurken, gelen iş makineleri derelerde çalışma yaptı. Yağmur şehir merkezinde de yolları göle çevirdi. Yağmura tedbirsiz yakalanan vatandaşlar parklardaki kamelyalara sığındı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musabeyli Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title