Haberler

Yozgat'ta 936 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Yozgat'ta Jandarma Ekipleri Tarafından Yapılan Operasyon Sonucunda, 936 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi.

Yozgat'ta jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, 936 parça tarihi eser ele geçirildi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazı konularında yaptığı çalışmalar sonucu Sorgun ilçesinde Razaman C. (53) ile Hamdi A.'nın (33) Çekerek ilçesine bağlı Özükavak Beldesinde bulunan Cemil A. (57) adlı kişiye tarihi eser alım satımında bulunacakları bilgisine ulaştı. Jandarma tarafından Sorgun'da takibe alınan Ramazan C. ve Hamdi A., 66 LL 059 plakalı otomobille Çekerek ilçesi Özükavak beldesine giderek, burada tarihi eserleri alacak olan Cemil A. ile buluştu. Tarihi eser alıcısı ve satıcılar arasında yapılan pazarlık sırasında düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada ise Tunç Çağı, Hitit, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 751 parça gümüş ve bakır sikke ile birlikte toplam 936 parça tarihi eser ele geçirildi.

Eserler arasında, çömlekler, bronz şamdanlık, metal eserler, hayvan dişinden yapılmış takı, metal kaplar, yüzükler, süs eşyaları, insan ve hayvan figürleri ve tarihi takı eşyaları yer aldı. Ele geçirilen tarihi eserlerin sayı olarak 1985 yılında kurulan Yozgat Müzesi tarihinde rekor olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title