Haberler

Yozgat'ta 15 Dakikada Bel Fıtığı Ameliyatı

Güncelleme:

Ameliyatı yapan Opr.Dr.Nihat Berkay Köksal, Yozgat'ta daha önce kullanılmayan yeni bir cerrahi tekniğin uygulanmaya başlandığını belirterek, Bu tekniğin çok da zor olmadığını gördük.

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Nihat Berkay Köksal, Yozgat'ta daha önce kullanılmayan yeni bir cerrahi tekniğin uygulanmaya başlandığını belirterek, Bu tekniğin çok da zor olmadığını gördük. Her konuda gerekli altyapımız mevcut. Çok kısa bir ameliyat ve yatış süresi ile sonucumuza ulaştık. 5 hastamıza bel bölgesinde lazeri ısı etkisiyle küçültme ameliyatını yaptık. Bıçaksız bir yöntem, genelde hastaların yatış süresini çok büyük oranda kısaltır. Ameliyat kapsamında değildir, dolayısıyla çok büyük bir ön hazırlık gerekmez, hastalara ek bir külfeti yok. Hastanın ameliyat sonrasında da rahatça hareket etmesi mümkündür. Ameliyat ettiğimiz hastalara bir aya yakın istirahat süresi veriyorduk, bu tarz hastalara daha kısa süre de, bir haftada normal hayata tekrar döndürebiliyoruz. Hastanemiz modern cihazlara sahip ve alt yapı olarak hiçbir sıkıntımız yok, dolayısıyla en üst düzeyde hizmeti verebiliyoruz dedi.

Opr. Dr. Serhat Cömert ise ameliyat düzeyine gelmemiş, ancak ilaç ve fizik tedavisiyle düzelmeyen hastalarda lazerli sistemin kullanıldığını belirtti. Cömert. 'Bu sistemin asıl kullanım amacı, hasta ilaç ve fizik tedavi almış, ancak bir fayda görmemiş, istirahat etmiş bir fayda görmemiş, filmine baktığımız zaman tam bir açık ameliyatı gerektirmeyen fıtıklara biz bunu uyguluyoruz. Yaklaşık bir ay bu tedavileri yaptırıyoruz, yine fayda görmezse. ancak o zaman kullanıyoruzö diye konuştu.

Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen bel fıtığı ameliyatının bir benzeri de Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Yozgat'ta ilk kez kapalı yöntemle kasık fıtığı ameliyatı yapıldı. Bir santimlik alandan kamerayla girilerek yapılan operasyon sonrasında hastaın kısa süre sonra ayağa kalktığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bel Fıtığı Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title