Haberler

Yozgat - Şehit Babasına Devlet Övünç Madalyası

Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümünde Yozgat Şehitliği'ndeki Törende Şehit Babasına Madalya Takıldı

Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünde Yozgat Şehitliği'ndeki törende şehit babasına madalya takıldı

ÇANAKKALE Zaferi'nin 95'inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yozgat'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Tören kapsamında Yozgat Şehitliği ziyaret edilerek, tüm şehitler saygıyla anıldı, dualar okundu. Bu kapsamda şehit babası Mustafa Arslan'a ise Devlet Övünç Madalyası takıldı.

Yozgat Şehitliği'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların ardından tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitlikte düzenlenen programa Vali Amir Çiçek, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, daire müdürleri, jandarma ve emniyet mensupları, gazilerle şehit yakınları katıldı. Anma programı, şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle tamamlandı.

Yozgat Kültür Merkezi salonunda düzenlenen anma programında ise madalya töreni düzenlendi. 17 Temmuz 2007 tarihinde, terör örgütü mensupları tarafından uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Hakkari İlinde şehit olan Jandarma Onbaşı Sefa Arslan'ın babası Mustafa Arslan'a Devlet Övünç Madalyası takıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title