Haberler

Yonca Evcimik Önderliğinde HAKUT, Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor

Güncelleme:

Yonca Evcimik, Türkiye'de bir ilke imza atarak hayvan arama kurtarma ve haklarını koruma organizasyonu olan HAKUT'u ünlü isimlerin desteğiyle hayata geçirdi.

Hayvan hakları konusunda bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Yonca Evcimik, Türkiye'de bir ilke imza atarak hayvan arama kurtarma ve haklarını koruma organizasyonu olan HAKUT'u ünlü isimlerin desteğiyle hayata geçirdi.

Sokak hayvanlarını sahiplendirmek, rehabilite etmek, acil yardım durumlarında gerekli tıbbi müdahaleleri yapmak ve kurtarmak, sahipli ve sahipsiz hayvanların hak ve menfaatlerini korumak misyonunun yanı sıra, kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla kurulan HAKUT, 6 Mayıs Salı günü, Bebek'teki 2 sokak köpeğine sahip çıkan Happily Ever After'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile hayata geçirildi. Billur Kalkavan ve Buğra Bahadırlı, Fatih Ürek, Senem Çapa, Yeliz, Ayşe Kucuroğlu, Melda Tuna, Murat Atabarut, Bahar Korçan, Elif Dağdeviren ve Gökçe'nin katılımıyla gerçekleştirilen davette, sanat, iş dünyası, medya ve cemiyet hayatından ünlü hayvan severler, HAKUT'un Kurucusu Yonca Evcimik'i bu özel projede yalnız bırakmadı.

GEDDAD Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, Arzu Umurdağ, Ayşegül Mermer, Berna Sağlam Naipoğlu, Işıl Kadıoğlu Yazgan, Selin Bozkurt, Senem Kantarcıoğlu ve Tuğçe Erön'ün yönetiminde görev aldığı HAKUT, sokak hayvanlarının sıfıra yakın olduğu bir Türkiye yaratmayı amaçlıyor. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Yonca Evcimik, "İllerimizde sahipsiz hayvan başına düşen belediye veteriner hekimlerinin sayısı maalesef kritik düzeyde az. Türkiye'de bugün tahminen 10 milyon sokak hayvanı bulunuyor. Bu doğrultuda, nüfusumuzun yüzde 13'ü kadar sokak hayvanlarıyla beraber ülkemizi paylaşıyoruz. Gelişmiş ülkelerde sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar çözülmüş durumda. Dünyada PETA, ASPCA, RSPCA gibi, bu işi çok başarılı şekilde yürüten örnekler bulunuyor. Biz de HAKUT ile Türkiye'de bir ilke imza atarak örnek olmak istiyoruz. Bu süreçte, tüm hayvan severlerin desteklerini ve yardımlarını bekliyoruz. Hazırlık aşamamızda, üniformalara verdikleri tasarım desteği için ünlü tasarımcılar Raisa&Vanessa'ya ve mekanı ile bize kucak açtığı için Happily Ever After ve Ayşe Kucuroğlu'na çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Havadan, karadan ve denizden yardım imkanı

İstanbul'un tüm semtlerinden gelen acil müdahale ihtiyaçlarına ve çağrılara cevap vererek karadan, denizden veya havadan en kısa sürede müdahalede bulunan HAKUT ekibi aynı zamanda, yardıma muhtaç hayvanları HAKUT operasyon merkezine sevk ederek gerekli tüm müdahaleleri ücretsiz sağlamayı amaçlıyor. Tuzla ve Maltepe'de kurulan merkezlerde kara ekibi ve Kadıköy'de deniz ekibi ile öncelikli İstanbul, sonrasında ise Türkiye geneline hizmet vermeyi amaçlayan HAKUT'da, sahipsiz hayvanlara profesyonel yardım, rehabilitasyon ve sahiplendirme süreçleri sağlanıyor.

Ünlüler HAKUT için ne diyor?

Ajda Pekkan: Ülkemizde, sokak hayvanlarına sahip çıkılması, gerekli tedavilerinin ve bakımlarının yapılması ve sahiplendirilmesine yönelik bir organizasyonun hayata geçtiğini görmek çok sevindirici. Türkiye'de, bugüne kadar eksik kalınan bu süreçleri HAKUT ile aşacağımıza inanıyorum. Yonca Evcimik ve HAKUT ekibine tüm süreçler boyunca destek olmaya ve elimden gelen tüm yardımı yapmaya hazırım. Benim gibi tüm hayvan sever dostlarımızı sokak hayvanları için bir adım atmaya ve yardım eli uzatmaya davet ediyorum.

Yılmaz Erdoğan: Hayvanlar bizim vardaşımızdır. Onlara önce saygı, sonra sevgi göstermek mecburiyetimiz var. Biz birlikte varız, vardaşız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayşe Kucuroğlu Yonca Evcimik Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title