Haberler

YÖK 'Gay Kulübü'ne Neden Onay Verdi?

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri, İstanbul Bilgi Üniversitesinde Bir 'Gay Kulübü' Kurulması ve Faaliyet Göstermesine İzin Verdikleri Gerekçesiyle YÖK Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundular.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Türk Eğitim-Sen yöneticileri, İstanbul Bilgi Üniversitesinde bir ''gay kulübü'' kurulması ve faaliyet göstermesine izin verdikleri gerekçesiyle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve üniversite yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yaşar Gürakan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT (Lezbiyen-Gay-Biseksüel-Transseksüel-Travesti Kulübü) adlı öğrenci kulübünün üniversite bünyesinde kurulup faaliyet göstermesine YÖK tarafından izin verildiğini ifade etti.

Gürakan, bu kulübün kurulmasına ve faaliyetg östermesine izin verilmesinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Uğur ile Öğrenci İşleri Başkanı Prof. Dr. Halit Kılınç hakkında Cumhuruyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Gürakan, yetkililer hakkında ayrıca kamu davası açacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title