Haberler

Yıldırım Belediyesi'nden Tekstil Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi

Yeşim Tekstil'de düzenlenen sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Celal Elmas, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi tarafından Yeşim Tekstil çalışanlarına, işitme engelli bireyleri daha iyi anlamaları ve çalışanlar arasında oluşan iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen işaret dili eğitimi alan 15 kursiyer sertifikalarını aldı.

'ENGELLERİ KALDIRIYORUZ'

Engellilerin, dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmek yerine sosyal yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri ilk günden itibaren engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, "Engellerin, insanların zihin dünyasında ördüğü duvarlardan ibaret olduğunu bilerek bu duvarları yıkıyoruz. Engelliler bizim öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alıyor. Bu kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için, onların rutin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların yanı sıra son olarak camilerimizde okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. 'Engelsiz Mutfak' ve 'Müzik Akademisi' gibi projelerle engelli kardeşlerimizin ne kadar yaşama sevinci ile dolu olduklarını görüyoruz" diye konuştu.

'İŞARET DİLİ ORTAK BİR DİL OLARAK KALMALI'

İşitme engelli bireylerin problemlerini anlatacak birçok insan olduğunu ancak anlayacak insanların bulunmadığını belirten Başkan Edebali, "Türkiye de toplam 3,5 milyon işitme engelli vatandaşımız var. Bunların ana dili işaret dilidir. İletişimde ciddi problemler yaşıyorlar. İşiten bireylerle anlaşma problemleri olduğu için işiten bireylerin yabancı diller gibi işaret dili öğrenimini alması gerekiyor. Aynı toplumun içinde beraber yaşıyoruz. Bu dil sadece onların dili olarak kalmamalı. Ortak bir dil olarak kalmalı" ifadelerini kullandı.

ŞENOL ŞANKAYA'DAN YILDIRIM BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

İletişimin çok güzel bir şey olduğunu, iletişim olmadan hayatta hiçbir şeyin başarılamayacağını dile getiren Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, "Fabrikamızda 12 çalışanımıza işaret dili eğitimi verildi. İşitme engelli çalışanlarımızı daha iyi anlamaları ve aralarında oluşan iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla çalışanlara yönelik kurs talebimiz oldu. Yıldırım Belediyesi tarafından da bu talebimiz anında karşılandı. Bu işi daha da derinleştireceğimize, yaygınlaştıracağımıza inanıyorum. Bize bu imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi'ne ve eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sertifika törenin ardından işaret dili ile 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını söyleyen kursiyerler kendilerine tanınan imkanlardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Yıldırım Belediyesi Yeşim Tekstil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title