Haberler

Yılbaşının Gözde Hediyesi Tektaş Eski Cazibesini Kaybetti

Yılbaşında sevdiklerine hediye almak isteyenlerin ilk tercihi olan tektaş yüzükler, eski cazibesini yitirdi Kuyumcular, ellerinde kalan tektaşları satmak için indirim ve taksit kampanyaları düzenliyor.

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Yılbaşında sevdiklerini mutlu etmek isteyenlerin ilk tercihi tektaş yüzükler, eski cazibesini kaybetti. Kuyumcular ise ellerinde kalan tektaşları satabilmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Adana'da kuyumculuk yapan Ayça Katlav, AA muhabirine, bir zamanlar yılbaşı denilince ilk akla gelen hediyenin tektaş olduğunu ve çoğu zaman taleplere yetişemediklerini söyledi.

Tektaş yüzüğe olan ilginin zamanla azaldığına dikkat çeken Katlav, "Altında yaşanan fiyat dalgalanması, insanların ziynet eşyasına olan ilgisini azaltırken, tektaş yüzük evlilik ya da nişan dışında hiç satılmaz hale geldi. Eskiden yılbaşı ya da Sevgililer Günü yaklaşırken tektaş yüzüklere olan talebe yetişemezdik ancak şu an elimizde kalan yüzükleri nasıl satacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Yılbaşı öncesi tektaşları daha cazip hale getirmek için çeşitli kampanyalar düzenlemek zorunda kaldıklarını ifade eden Katlav, şöyle devam etti:

"Yılbaşı öncesi piyasayı canlandırmak için çeşitli kampanyalar düzenlemek zorunda kaldık. Örneğin tektaşları cazip hale getirmek için indirim ve kredi kartına 12 aya varan taksit imkanı sunuyoruz. Bu sayede biraz da olsa piyasayı canlandırmaya çalışıyoruz. Bir zamanlar düğünlerde çeyrek altın takılmasının adet haline gelmesi gibi tektaş ve pırlanta almak da bir gelenekti. Bu geleneğin tekrar canlanmasına uğraşıyoruz. Tektaş alarak sevdiği insanı mutlu etmek isteyenler için 120 liradan 50 bin liraya kadar seçeneklerimiz var." - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Ayça Katlav Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title