Haberler

Yılbaşı Öncesi En Yüksek Katılımlı Huzur Uygulaması

Yılbaşını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için güvenlik güçlerince ülke genelinde bugün 80 bin 643 personelin katılımıyla huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Yılbaşını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için güvenlik güçlerince ülke genelinde bugün 80 bin 643 personelin katılımıyla huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 ilde ortaklaşa dokuzuncusu yapılan "Türkiye güven, huzur uygulaması"nda yılbaşını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmeleri hedeflendi.

Başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların ve araçların yakalanması için bugüne kadar yapılan en yüksek katılımlı huzur uygulaması icra edildi.

Uygulamalar, 80 bin 643 personel ve 4 bin 526 ekibin katılımı, 33 hava aracı, 70 deniz aracı, 302 dedektör köpeğin desteğiyle gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tümamiral Bülent Olcay ile birlikte uygulamaları Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki koordinasyon merkezinden izledi.

İlgili birimlerin daire başkanlarının da hazır bulunduğu merkezde Altınok, uygulama noktalarına görüntülü bağlanarak bilgi aldı, vatandaşların uygulamaya bakışlarına ilişkin görüşleri dinledi.

Yeni yıla başlanırken uygulamalar artacak

Emniyet Genel Müdürü Altınok, huzur uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun üç kuruma olan talimatları doğrultusunda bu çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Havanın erken karardığı doğu illerinde erken, batı illerinde de uygulamaya geç saatlerde başlandığını anlatan Altınok, 2018'e girme arifesinde olunan bu saatlerde 80 milyon insanın yeni yıla huzurlu, kendinden emin, hiçbir güvenlik sıkıntısı ve çekincesi duymadan aileleri, eşleri ve çocuklarıyla sağlıklı bir şekilde girebilmelerinin önündeki sıkıntıların gidermek amaçlandığını belirtti.

Huzur uygulamalarının bir yıldır aralıklarla yapıldığını dile getiren Altınok, yeni yıla yaklaşılırken bunların biraz daha sıklaştırıldığını söyledi.

Altınok, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatının, yeni yılın herhangi bir sıkıntıya ve acıya sebebiyet vermeden huzurlu bir şekilde karşılanabilmesi için 24 saat teyakkuz halinde çalışacağını vurguladı.

Altınok, şunları kaydetti:

"Bu uygulamaların memleketimizde sağlanmış olan güven ve huzur ortamının daha iyi bir noktaya götürebilmesine çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Her yapmış olduğumuz uygulamanın sonuçlarını, vatandaşlarımızda devletine ve güvenlik kuvvetlerine olan güven duygusunu artırdığını görmenin memnuniyetini duyuyorum. Hem vatandaşımızın güven duygusunun üst seviyeye çıkması hem de İçişleri Bakanlığımız bünyesinde yer alan güvenlik kuvvetlerimiz arasındaki işbirliğinin en üst seviyeye çıkarılması noktasında bu uygulamalar çok büyük katı, değer ifade ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Selami Altınok Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title