Haberler

Yiğitalp, Öğretmenlere Verilen İzni Sordu

Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Cizre ve Silopi'de, öğretmenlere SMS ile gönderilen hizmetiçi eğitim verilmesi ile ilgili soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, öğretmenlere SMS yoluyla gönderilen hizmetiçi eğitim verilmesi ile ilgili, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde, Şırnak ilinin Silopi ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin telefonlarına mesaj gönderilerek "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16/12/2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim" bilgisi verildiğini hatırlatan Yiğitalp, şöyle dedi:

"Ayrıca, Silopi'de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlar da boşaltılarak, öğrenciler evlerine gönderilmiştir. Cizre İlçesi'nde ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğretmen ve idarecilerin telefonlarına mesaj gönderilerek; 'Tüm öğretmen ve idarecilerimiz Bakanlığımız tarafından 14/12/2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler' bilgisi verilmiştir. Tüm bunların ardından; Şırnak Valiliği tarafından 14.12.2015, Pazartesi günü saat 23.00'den itibaren Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştır"

Yiğitlap, önergesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği soruları da şöyle sıraladı:

"Cizre ve Silopi'deki öğretmenlere verilecek "hizmetiçi eğitim" uygulamasına hangi kurum ya da kurumlar tarafından karar verilmiştir? Resmi prosedüre göre planlaması yıllık yapılan hizmetiçi eğitimin programlarından hangisine Silopi ve Cizre Merkezdeki öğretmenlerin tamamının alınması kararlaştırılmıştır? Daha önce normal eğitim yarıyılı başladıktan sonra bu şekilde uygulanmış bir hizmetiçi eğitim programı olmuş mudur? Olmuşsa gerekçesi nedir? Silopi'de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlar hangi amaçla boşaltılmıştır? İlçelerde öğretmenlere gönderilen mesajlardan hemen sonra sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanmış mıdır? Silopi'de eğitim uygulaması için süre kısıtı yapılmışken Cizre'de neden yapılmamıştır? Öğretmenlerin alacağı bu eğitim ilçenin hangi ayırt edici durumuna göre belirlenmektedir?"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sibel Yiğitalp Silopi Cizre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title