Haberler

Yeso-Der Heyeti Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Güncelleme:

CTE genel müdürlüğü elektronik kelepçe izleme merkezi ile personel daire başkanlığını ziyaret etti.

Elektronik izleme merkezi yetkilileri ile görüşen heyetimiz merkez ile ilgili detaylı bilgiler edindi. Merkez ile ilgili görüştüğümüz yetkili:"Denetimli serbestlik birimlerine ve merkezimize sosyolojik perspektif kazandırdıktan sonra Avrupa'daki uygulamaların bile önüne geçtiğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. "Bakanlığımızda daha fazla sosyoloğun olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca cezaevi sosyoloğu projesi üzerinde de çalışıyoruz.Eğer proje kabul edilirse  cezaevi tüzüğünde değişiklik yaparak Bakanlar kuruluna sevk edeceğiz.

CTE personel daire başkanı Yılmaz Çiftçi ile de görüşen heyetimiz, başkandan denetimli serbestlik ve cezaevi sosyoloğu ile ilgili destek istedi.Çiftçi:" Denetimli serbestlik kapsamında şu etapta sosyolog alımı gündemimizde yok.Ancak cezaevi ile ilgili adımları hızlandırmak istiyoruz. Bu süreç bakanlığımız ve sosyologlar adına faydalı olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title