Haberler

Yeso-der Salih Kapusuz ile Görüştü

Güncelleme:

Yeso-der Dernegi Başkanının Salih Kapusuz ile gerçekleşen görüşmesinde sosyolojinin dünü ve bugünü üzerine sohbet gerçekleşti.

Başkan Ali Köse: "sosyologlarımızın başta istihdam olmak üzere özlük hakları problemleri, abartılı mezun sayıları ve üniversitelerdeki sosyoloji bölümlerinin fazlalığından söz etti. 40.000′e yakın mezun sosyoloğumuzun olduğunu belirterek mevcut kadro ihdaslarının ( Sağlık Bakanlığı:330 kadro, Adalet Bakanlığı: 760 kadro, Gençlik ve spor Bakanlığı:180 kadro, Aile Bakanlığı 500 küsür …) neden atamaya açılmadığını sordu. Cezaevi sosyoloğu ve okul sosyoloğu projelerinin hayata geçirilmesini ve RAM'larda sosyolog istihdamının gerekliliğini ifade etti.Aile Bakanılığının birçok kere sosyologlarımıza ümit verip beklenilen adımları halen atmadığını ve bu konunun da meslektaşlarımızı beklentiye sokup üzdüğünü belirtti."

Kapusuz, heyetimizi dikkatle dinleyip gerekli notları aldıktan sonra: "Sosyologlarımızın büyük önem arz ediyor ancak bazı eleştirilerim olacak. Geçmiş dönemde ülkemizde kaç sosyoloji bölümü var deyip araştırma yaptığımda ciddi bir sayının olduğunu öğrendim.Ancak bu kadar bölüm olmasına rağmen bugüne kadar, kronik bir sosyal problemimiz olan Güneydoğu sorununa dair neden kapsamlı bir çalışma olmadığını da merak ettim.Sosyologlarımızın ülkemiz konularına ( uygulamalı sosyoloji) biraz uzak kaldıklarını görüyorum."

Derneğimizin son dönem ülke gündemini ciddi şekilde meşgul eden ve halen de devam eden "Gezi Parkı olayları" , "Yerel Yönetimler" konuları ile ilgili raporumuz ile sosyologlarımızın istihdamına dair raporu kendilerine takdim ettik.Raporları memnuniyetle inceleyeceklerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adalet Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title