Haberler

Yeşiltepe Spor Kompleksi

Güncelleme:

Amatör Sporun önemli bir ihtiyacını giderecek olan tesis, yakında hizmete açılıyor.

Yeşiltepe Seyran Mahallesi'nde 465 m2 alan üzerine inşa edilen Yeşiltepe Spor Kompleksi yüzde 95 seviyesinde tamamlanırken, önümüzdeki aylarda hizmete açılması planlanıyor.
Tesisin bitmesi ile birlikte uzun yıllar ihmal edilmiş olan Yeşiltepe Bölgesi modern bir spor kompleksine kavuşmuş olacak.

Teknik ve fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanısıra, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda da önemli projeleri hayata geçiren Malatya Belediyesi, Yeşiltepe Spor Kompleksi ile de amatör sporun önemli bir eksikliğini gideriyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Yeşiltepe bölgesinde 2013 yılında inşasına başlanan Yeşiltepe Spor Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi.

723 bin lira harcandı

Seyran Mahallesi'nde 465 m2 alan üzerine yapılan Spor Kompleksi içerisinde; 4 hakem odası, 1 depo, 8 soyunma odası, 1 taktik odası, 8 duş-wc-lvb., 1 personel odası, 1 tesis odası, 1 çamaşır odası bulunuyor.

Malatya Belediyesi tarafından 723 bin liraya yaptırılan Yeşiltepe Spor Kompleksi'nin Ocak ayı sonunda tamamlanması hedeflenirken, tesisin önümüzdeki aylarda da hizmete sunulması planlanıyor.

Çakır: Önemli bir eksikliği giderecek

Amatör kulüplerin, sporun temelini oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşiltepe Spor Kompleksi'nin Malatya'da önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi. Şehirlerin sosyal ve sportif altyapılarının yeterliliğinin çok önemli olduğunu da kaydeden Başkan Çakır, "İlimizdeki amatör futbol takımlarımızın böyle bir spor tesisine ihtiyacı vardı. Bu tesis için bir dizi inceleme ve planlama yaptıktan sonra, Yeşiltepe Seyran Mahallesi'ndeki bu alanı imara uygun hale getirerek, Spor tesisinin inşaatına başlayıp, kısa bir süre içerisinde bitirme aşamasına getirdik. Özellikle amatör takımlarımız için böyle bir tesis büyük bir eksiklikti. Yapılan kompleks ile bu eksikliği önemli ölçüde gidereceğimize inanıyorum. Malatyamıza ve amatör sporumuza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Ahmet Çakır Yeşiltepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title