Haberler

Yeşilay Gönüllüsü Ünlü Oyuncu Haluk Piyes; "Sadece Ölüm"

Güncelleme:

TBM Eğitim Programı'nda rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi veren Yeşilay gönüllüsü oyuncu Haluk Piyes de Almanya'da yaşadığı sıkıntıları ve deneyimlerini aktardı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Yeşilay Gönüllüsü Haluk Piyes, rehber öğretmenlere eğitim verdi. 28 Nisan'da Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimde ünlü oyuncu öğretmenlere; "Bağımlılığın sonunda sadece ölüm var" dedi.

TBM Eğitim Programı'nda rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi veren Yeşilay gönüllüsü oyuncu Haluk Piyes de Almanya'da yaşadığı sıkıntıları ve deneyimlerini aktardı. "Sorunların hepsi aile içi muhabbetsizlikten, sevgisizlikten kaynaklanıyor. Semptomları da hemen hemen aynı; ya şiddete başvuruyor ya okumuyor asosyal oluyor ya da uyuşturucu müptelası oluyor" diyerek aile içinde sevginin önemine vurgu yaptı.

"Sadece Ölüm Var" diyerek madde bağımlılığı konusunda uyarıda bulundu.

Piyes, madde bağımlılığında arkadaşların birbirlerinin tetiklediğini söylerken "Kimse, sevdiği arkadaşına sigara teklif etmez, içmesine mani olur. Madde kullanmasına mani olur. Bunda hiçbir fayda yok. Sadece ölüm var. Onun için en etkili ve samimi çözüm, hiç başlamamak. Sevdiğine sahip çıkmak isteyen kişi, kendisini de etrafını da korur. Bağımlılık akıl karı değil." dedi.

Haluk Piyes, Türkiye'de bağımlılıkla mücadele konusunda gerekli çalışmaların çok az olduğunu belirterek, "Toplumun yüzde 50'si 35 yaş altında olduğu için Türkiye'de bağımlılık meselesi daha ciddi bir hal alıyor. Yurt dışında çocukların rehabilitasyonuna dair daha çok iş yapılıyor. Bizde rehabilitasyon merkezi yok. Yani çocuk bir çiftliğe gidip 3-4 sene kalacak, eğitilecek, tedavi görecek, topluma tekrar kazandırılacak. Böyle bir kuruluşumuz yok. Yurt dışında her yerde var" dedi.

Nihai hedefimiz, önümüzdeki dönemde tüm Türkiye'de 8 milyon öğrenciye ulaşmak!

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştirdikleri TBM projesi ile ilgili açıklama yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, İstanbul'da pilot projesi gerçekleştirilen programın, aşamalı olarak yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Yılmaz, açıklamalarına "Bu bağlamda İstanbul'da pilot uygulama yapıyoruz. Her ilçeden bir formatör öğretmenimizi, bağımlılıkla ilgili eğitim verecek düzeyde yetiştirdik. Bu öğretmenler de kendi ilçelerine gidip ilçelerindeki rehber öğretmenlere iki günlük bağımlılık eğitimi veriyor. Amacımız okullardaki bütün rehber öğretmenlerin, eğitim verdiği yaş grubundaki öğrencilere yönelik bir bağımlılık eğitiminden geçmesi. Daha sonra onlar da bu bilgileri, öğrencilere rahat bir şekilde aktaracak" diye devam etti.

Pilot uygulama olarak başlattıkları projenin Ekim ayında Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacağını belirterek "Proje kapsamında, 40 formatör eğitim aldı. Onlar İstanbul'da yaklaşık 800 rehber öğretmeni eğitecek. Daha sonra bu rehber öğretmenler de yine İstanbul'da yaklaşık 80 bin lise öğrencisine eğitim verecek. Nihai hedefimiz, önümüzdeki dönemde tüm Türkiye'de 8 milyon öğrenciye ulaşmak" dedi.

Madde, tütün, teknoloji ve alkol bağımlılığı ile sağlıklı yaşam konu başlıklarını içeren eğitim bugün sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haluk Piyes Türkiye Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title