Haberler

Yeşil: Şanlıurfa, Batı İle Doğu Arasında Köprüdür

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Abdullah Yeşil, Şanlıurfa'nın stratejik öneminin göz ardı edilemez olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye başvuru yapan isimlerden birisi de Yeminli Mali Müşavir Abdullah Yeşil. Şanlıurfa Ensar Vakfı ve Zehra Bilim ve Sanat Vakfının kurucuları arasında yer alan ve bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Yeşil, aday adaylık sürecinde yaptığı çalışmada özellikle iki konuya vurgu yapıyor.

Birisi çözüm süreci ile yakalanan fırsatın ekonomik olarak geri dönüşümünü almak, ikincisi ise Şanlıurfa'nın doğu ile batı arasındaki köprü konumunun değerlendirilmesi.

'ÇÖZÜM SÜRECİ ÜLKENİN GERÇEK KÜRTULUŞUDUR'

Çözüm sürecinin önemine değinen Yeşil, "Hükümetimiz çözüm sürecinde çok radikal kararlar adlı. Biz de bu sürecin devam etmesi için elimizi taşın altına koyduk. Özellikle ekonomik yönden bölgeye çok önemli katkısı olacak. Özellikle bu işe harcanan paranın yatırıma dönüşmesi ile birlikte Türkiye'ye çok önemli katkı sağlanacak. Bundan sonra ülke olarak gücümüzü vurmaya, kırmaya değil yatırıma ve kalkınmaya ayıracağız. Şuana kadar bu paranın geri yatırıma dönüştüğünü düşündüğümüz zaman kişi başına gelir üç misli artacak. Onun için çözüm süreci, barış ve kardeşlik ile yeni Türkiye diyoruz. Çözüm Süreci gerçek manada Türkiye'nin kurtuluşu." dedi.

'BİRLİK İÇERİSİNDE ŞANLIURFA'YI İLERİ TAŞIMALIYIZ'

Şanlıurfa'nın batı ile doğu arasında köprü vazifesi gördüğünü anlatan Yeşil, "Siyaset bir özveri sanatıdır. Siyaset halk için, doğruluk için yapılır. Kişi için yapılmaz. Siyaset yaparken gelip koltuğa çakılı kalmamak lazım. Bunun bir sonunun olduğunu bilerek geldiğin gibi çalışmaya başlayacaksın. Şanlıurfa gerçekte kadim bir şehir. Geçmiş dönemlerde de bunu gösterdi. Şuan kötü durumda değil fakat daha iyi yerlere gelebilir. Şanlıurfa'nın en önemli özelliklerinden birisi doğu ile batı arasında bir köprü vazifesi görmesidir. Biz bu köprüyü doğru kurabilir isek Şanlıurfa'nın önü gerçekten açıktır. Biz hep birlikte el ele verip ileri taşımamız lazım. Bu da tek kişi ile olmaz. Biz aday veya milletvekili olmasak bile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şanlıurfa'ya hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

ABDULLAH YEŞİL KİMDİR?

EĞİTİM: YÜKSEK LİSANS/MASTER: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doğu ve Batı Bilim Düşüncesinin Öncüleri Machiavelli ve Nizamü'l Mülk örneği adlı tezi ile master eğitimini tamamladı.

LİSANS: Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi
LİSE: İmam Hatip Lisesi

DİL BİLGİLERİ

Türkçe
Kürtçe
Arapça
İngilizce
Osmanlıca

UZMANLIK ALANI

Yeminli Mali Müşavir
Bağımsız Denekçi

DENEYİMLERİ

Çalışma Bakanlığı'nda Resmi Arabulucu olarak çalıştı
Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası'nda iki dönem başkanlık yaptı
Şanlıurfa Ensar Vakfı Kurucu ve Yöneticilerindendir
Zehra Kültür Bilim Vakfı'nın Kurucu ve Yöneticilerindendir
MÜSİAD Denetleme Kurulu Başkanı
Meslekte Birlik Gurubunun Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Temsilcisi
YİM-DER Şanlıurfa Şube Başkanlığı yaptı.
Marmara Üniversitesi Mezunları Derneği üyesi
Türkiye Mali Müşavirler Birliği Üst Kurul Delegesidir
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdullah Yeşil Şanlıurfa Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title