Haberler

Yerel Yönetimler Buluşması

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenecek “Yerel Yönetimler Sempozyumu”nda siyasi, ekonomik, toplumsal ve stratejik sorunlar ile yerel yönetimlerdeki çözüm yolları masaya yatırılacak.

Marmara Üniversitesi'nde düzenlenecek "Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda siyasi, ekonomik, toplumsal ve stratejik sorunlar ile yerel yönetimlerdeki çözüm yolları masaya yatırılacak.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin öncülüğünde Marmara Belediyeler Birliği ve Mimar Mühendisler Grubu'nun desteğiyle düzenlenecek olan Yerel Yönetimler Sempozyumu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Mimar Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir'in açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Siyasi, ekonomik, toplumsal ve stratejik sorunlar ile yerel yönetimlerdeki çözüm yollarının tartışılacağı sempozyumda, açılış konuşmalarının ardından Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Yerel Yönetimler ve Demokratikleşme" temalı 1. Oturumun başkanlığını yapacak. Programda, Doç. Dr. Erbay Arıkboğa "Belediye Meclislerinin Güçlendirilmesi", Av. Derya Yanık "Yerel Seçimler ve Adaylık Sürecinin Demokrasiye Katkıları", Yrd. Doç. Dr. Özgür Önder "Yerel Yönetimlerde Katılımcı Mekanizmalar", Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin "Kent Konseyleri ve Belediyeler" konularını aktaracak.

Programın ikinci bölümünde ise İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Ünal'ın başkanlığını yapacağı oturumda, yerel yönetimlerin hizmet alanları konuşulacak. Oturumda, Prof. Dr. Metin İlkışık "İstanbul Depremi ve Yerel Yönetimler", Dr. Funda Budak "Kentsel Dönüşümde Barselona Örneği", Doç. Dr. Nail Yılmaz "Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu", MMG Yöneticisi Kürşat Çapar "Dijital Belediyecilik", Prof. Dr. Rafet Bozdoğan "Ulaşım ve Trafik Sorunu", Dr. Muammer Kantarcı "Sürdürülebilir Toplu Ulaşım Sistemleri" konularında bilgilendirme sunumu yapacak.

PROF. BOZLAĞAN: "YEREL DEMOKRASİ ARTTIKÇA, BAŞARI DA ARTAR"

Konuyla ilgili bilgi veren Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "90 yıllık geçmişe baktığımızda çok güçlü bir merkezi yapı vardı. Yetkiler paylaşılmıyordu. Şimdilerde ise değişmeye başladı. Bu, Türkiye adına sevindirici bir gelişme. Yerel yönetimlerde muhteşem bir şeffaflaşma ve buna bağlı olarak ilerleme ve gelişme var. Yerel demokrasi arttıkça, belediyecilikte başarının daha da arttığını yaşayarak görüyoruz. Yerel demokrasinin daha da güçlenmesi hedefiyle düzenlediğimiz toplantıya sadece öğrencilerimizi değil, basınımızı, çeşitli siyasi, partilerden başkan ve meclis üyesi adaylarını, STK yöneticilerini ve gönüllülerini, en önemlisi de basınımızı ve yerel yönetimlerde görevli arkadaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Sempozyum, 6 Mart Perşembe günü 10.00-16.30 saatleri arasında Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Hüseyin Avni Mutlu Recep Bozlağan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title