Haberler

Aydın Boysan'ın Cenazesinde Vatandaşlardan Büyük Ayıp! Tabutunun Başında Fotoğraf Çektirdiler

Güncelleme:

Cuma günü hayatını kaybeden mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan'ın cenaze töreninde vatandaşlar, tabutunun başında fotoğraf çektirerek büyük saygısızlık yaptı.

Ulus'taki evinde cuma günü organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan (97) için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi. Boysan daha sonra Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MESLEKTAŞLARI VE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Teşvikiye Camii'ndeki törene Boysan'ın oğlu Burak ve gelini Mine Boysan, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Gülay Yedekçi, Şişli Belediye Başkanı Hayrı İnönü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Rutkay Aziz, Bedri Baykam, Mustafa Alabora, Suna Selen, Altan Öymen, Yazgülü Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu iş, sanat, medya dünyasından çok sayıda isim meslektaşları ve sevenleri katıldı. Boysan'ın ailesi avluda taziyeleri kabul etti.

TABUTU BAŞINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Boysan'ın Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine ise Boysan´ın oğlu Burak ve gelini Mine Boysan,CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Gülay Yedekçi, Şişli Belediye Başkanı Hayrı İnönü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Rutkay Aziz, Bedri Baykam, Mustafa Alabora, Suna Selen, Altan Öymen´in de aralarında bulunduğu iş, sanat, medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Boysan´ın ailesi avluda taziyeleri kabul etti. Teşvikiye Camii'ne gelerek cenazeye katılan kimi vatandaşların ise Boysan'ın tabutuyla fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından Boysan'ın cenazesi defnedilmek üzere Ortaköy Mezarlığı'na götürüldü.


İSTANBUL BİR RENGİNİ KAYBETTİ

Rutkay Aziz ise Boysan'ı geç tanıdığından yakınarak, "Onu daha önce tanımayı çok isterdim. Ondan öğrenecek, onu dinleyecek çok daha güzel şeyler olacaktı. Yine de son 4-5 yıldır güzel birlikteliklerimiz oldu. Tabiki biz Aydın beyi kaybettik ama bence İstanbul bir rengini kaybetti. Aydın bey Atatürk Cumhuriyetinin de yetiştirdiği en önemli en önemli değerlerden bir tanesiydi. Hem mimar, hem yazar hem de bir düşünür olarak onu çok özleyeceğiz." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM VE CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Aydın Boysan'ın naaşı öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Törene, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim çelenk gönderdi. Boysan'ın cenazesi Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Boysan Rutkay Aziz Teşvikiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title